FOLLOW US: facebook twitter

Ομιλία και για τα πετρέλαια στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 03-07-2017 | Συντάκτης:

Ενδιαφέρουσα ημερίδα σήμερα από το ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας για τις «Ενεργειακές εξελίξεις»

Η Ν.Ε. Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου , χαιρετίζει την ημερίδα – “Forum Ανάπτυξης” που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 18.30 στο Συνεδριακό Κέντρο(Διοικητήριο) του κτιρίου της Π.Ε.Ηλείας με θέμα «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ». Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας δυναμικής σχέσης συνεργασίας μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας ,του Επιμελητηρίου Ηλείας και της Περιφερειακής Διοίκησης Ηλείας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι προαναφερόμενοι φορείς μαζί με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτ.Ελλάδας και την εφημερίδα «Σύμβουλος επιχειρήσεων». Στόχος είναι , η συνδρομή όλων των φορέων , ώστε να βγει από το λήθαργο ο παραγωγικός κλάδος της περιοχής μας, να αποκαλύψει και να αξιοποιήσει τον αναμφίβολα τεράστιο πλούτο που διαθέτει ο τόπος αυτός , να αντιστρέψει την πορεία από τη μιζέρια προς τη δράση για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ, καλεί σήμερα όλο τον κόσμο του νομού να προσέλθει για να ενημερωθεί για 4 πολύ σημαντικά ζητήματα που θα αναπτυχθούν και είναι :

  • Το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών “Εξοικονόμηση Κατ’Οίκον ΙΙ”
    Η κ.Νίκου Ιωάννα αρμόδια υπάλληλος του ΥΠΕΝ στην επιτελική δομή του ΕΣΠΑ στο οποίο εντάσσεται το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών θα μας ενημερώσει για τα κριτήρια του νέου προγράμματος, τα ποσοστά επιδότησης , τους εν δυνάμει δικαιούχους και ενδεχομένως να μας δώσει  έγκυρες πληροφορίες για το πότε προβλέπεται να έρθει σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα το οποίο αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ιδιοκτήτες κατοικιών οι οποίοι επιθυμούν την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων τους μέσω της αλλαγής κουφωμάτων, την κατασκευή μονώσεως, τη νέα εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης- ψύξης  ή ηλιακού συλλέκτη κ.α.
  • «Τεχνολογίες για αειφορική παραγωγή καλλιεργειών υπό κάλυψη σε χώρες της Μεσογειακής Λεκάνης»
    Ο κ. Κων/νος Κίττας μηχανικός και γεωπόνος ταυτόχρονα , καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Γεωπονίας θα περιγράψει τις νέες τεχνολογίες (μηχανήματα,τεχνικές) οι οποίες αναβαθμίζουν ποιοτικά και ποσοτικά τις καλλιέργειες υπό κάλυψη και χρησιμοποιούνται ήδη στις Μεσογειακές χώρες. Επίσης ανοίγει το σημαντικό κεφάλαιο για το πώς ο μηχανικός μπορεί να εμπλακεί στην πρωτογενή παραγωγή μέσω συνεργατικών σχημάτων (παραγωγών,γεωπόνων,μηχανικών , οικονομολόγων) με στόχο την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του αγροτικού προϊόντος.
  • «Ευφυή δίκτυα»
    Ο κ.Σπυρίδων Μυλωνάς Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Πελοποννήσου-Ηπείρου θα αναπτύξει το κεφάλαιο των “εξυπνων ενεργειακών δικτύων” δηλαδή των δικτύων τα οποία συνδυάζοντας την πληροφορική με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διαχειρίζεται κατά το βέλτιστο βαθμό (με το ελάχιστο ενεργειακό και περιβαλλοντικό κόστος) την παραγόμενη ενέργεια. Γίνεται αναφορά στη δυνατότητα εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων ή ανεμογεννήτριων σε επιχειρήσεις (μικρές ή μεγαλύτερες) και τα οφέλη αυτής.
  • «Έρευνα Υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, η σημερινή κατάσταση»

Ο Δρ.Ντίνος Νικολάου θα μας ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος της εξόρυξης       υδρογονανθράκων στο Κατάκολο και για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις του πολύ  κρίσιμου για το Ν.Ηλείας ζητήματος.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες «Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία», «ΔΥΝΑΜΟΧΡΩΜ» , «aplopolis» και «Unitype».

Δήλωση προέδρου ΕΒΕ Ηλείας

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κ. Νικολούτσος για την αποψινή εκδήλωση μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ως Επιμελητήριο Ηλείας πιστεύουμε ότι όλοι οι τομείς της ενέργειας, έχουν και παρόν και μέλλον για την περιοχή μας. Τόσο η παραγωγή υδρογονανθράκων, όσο και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι τομείς που ο τόπος μας πρέπει να τους αγκαλιάσει. Μέσα από τις δράσεις  αυτές, δύναται να προκύψει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα από την οποία θα βελτιωθεί αρκετά ο τρόπος ζωής των συμπολιτών μας. Θέλουμε τους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο στον τόπο μας, αλλά με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι με τον τρόπο αυτό θα επιτύχουμε ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τους υδρογονάνθρακες, μείωση των ενεργειακού κόστους στις κατοικίες, στην αγροτική παραγωγή και τις επιχειρήσεις μας που σχετίζονται με το φυσικό αέριο και παράλληλη ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων εφαρμόζοντας απόλυτα όλα τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος