FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκαν 169 από τα 178 έργα του ΕΣΠΑ

Ημερομηνία: 01-02-2017 | Συγγραφέας:

perifereiako2

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός του 2016- Νέες προτεραιότητες για το 2017  

«Το 2016 έκλεισε με θετικό πρόσημο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ήταν μία χρονιά που κατορθώσαμε πολλά, παρά τις σοβαρές αντιξοότητες, τις οικονομικές δυσκολίες, την υποχρηματοδότηση, το μειωμένο ανθρώπινο δυναμικό. Ήταν το έτος ολοκλήρωσης του στρατηγικού σχεδιασμού με εκατομμύρια ευρώ να αποδίδονται στην κοινωνία, το ποσοστό απορρόφησης από την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 να ανέρχεται σε πάνω από 107%, ολοκληρώνοντας 169 από τα 178 έργα του ΕΣΠΑ. Πορευόμαστε με όρους διαφάνειας, ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, στην κατεύθυνση της περαιτέρω ισχυροποίησης του ρόλου της αιρετής Περιφέρειας στον αναπτυξιακό προγραμματισμό, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και δίκαιου παραγωγικού μοντέλου, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και θα δημιουργεί ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στην αρχική του εισήγηση κατά την παρουσίαση του Απολογισμού της Περιφέρειας για το 2016 στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην συνεδρίαση  (στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και πολιτικών κομμάτων), ο Περιφερειάρχης έκανε σύνοψη του έργου που υλοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προηγούμενη χρονιά και παρουσίασε τον ακριβή σχεδιασμό για το 2017, τα έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όσα θα υλοποιηθούν,

Όσα ολοκληρώθηκαν το 2016

Τέσσερα ήταν τα μεγάλα σχέδια που κατόρθωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ολοκληρώσει στο 2016 και επί χρόνια τα επιζητούσαν οι πολίτες:

* Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ),
* Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) Δυτικής Ελλάδος,
* Εσωτερικός Οργανισμός Λειτουργίας της ΠΔΕ,
* Στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων στους άξονες Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού και στο Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Δήμων Πατρέων και Αγρινίου,

katsifaras

Σημαντικές παρεμβάσεις στο 2016:

* Ολοκληρώθηκε και τις επόμενες ημέρες παραδίδεται το έργο της «Αναβάθμισης Κεντρικού Κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

* Εκτέλεση Συμπληρωματικών Έργων στο Λιμένα Κατακόλου, με τα υποέργα: επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος έμπροσθεν καταστημάτων, επέκταση του προσήνεμου μώλου και συμπληρωματικές εργασίες στον κεντρικό προβλήτα με κατασκευή νέας νησίδας παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας.
* Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο.
* Δημοτικά σχολεία – Γυμνάσια – Λύκεια με χρηματοδότηση μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ) 2007-2013 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.
* Ολοκληρώθηκε η «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» και εγκρίθηκε το καταστατικό της από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πορεία του νέου Ε.Π. 2014-2020

Με μεθοδικότητα, σοβαρότητα, υπεύθυνη διαχείριση και διαφάνεια, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στην υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», έχοντας θέσει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες της κοινωνίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της καινοτομίας.

Μέχρι στιγμής εξειδίκευση του προγράμματος ξεπερνά το 57%, κατατάσσοντας την Περιφέρειά μας στις τρεις πρώτες σε ολόκληρη τη χώρα.

Έχουμε ήδη εντάξει 100 νέα έργα ύψους πάνω από 166 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι και προχωρούν το 80% των προκηρύξεων.

Οι προτεραιότητες για το 2017

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για τη νέα χρονιά σημειώνοντας:

* Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης – πλέγμα εννέα δράσεων για τη στήριξη των ΜμΕ της περιοχής μας και υλοποίηση της «Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», στο πλαίσιο της βράβευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) με το βραβείο της «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2017 (EER 2017)».
* Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματά τους. Ήδη έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούν κοινωνικές δομές, και υλοποιούμε και παραδίδουμε άμεσα και νέες, προγραμματίζουμε νέες μέσω Ε.Π.
* Διεκδικήσεις στις υποδομές, στην ολοκλήρωση του συνόλου των σύγχρονων αναπτυξιακών οδικών δικτύων «Ολυμπία Οδός» – «Ιόνια Οδός», τη Σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα, σύγχρονες λιμενικές υποδομές σε Πάτρα – Κατάκολο – Αστακό, υποδομές φυσικού αερίου σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.
* Δε θα δεχθούμε καμία έκπτωση στα μεγάλα έργα. Όταν λέμε στο σύνολό τους, εννοούμε αυτό που θα φέρει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη θέση της που της αρμόζει.
* Ολοκλήρωση του θεσμού από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων