FOLLOW US: facebook twitter

Ολική καταστροφή: Μεγάλη η ζημιά απ’ το χαλάζι στους δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως

Ημερομηνία: 29-11-2017 | Συντάκτης:

Ξεπέρασε τις 300.000 ελαιόδεντρα η ζημιά που προκάλεσαν οι χαλαζοπτώσεις στην περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως. Η υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τους πληγέντες ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και χθες έγινε και νέα αναγγελία ζημιάς για χαλαζόπτωση σε παραποτάμιες περιοχές του Αλφειού, όπως τα Καλυβάκια.

Η κακοκαιρία που έπληξε στις 8 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή και τμήμα του δήμου Ζαχάρως, ράβδισε τις ελιές και όσος καρπός παρέμεινε πάνω στα δέντρα αυτός σαπίζει. Τα χωριά που επλήγησαν περισσότερο ήταν η Βρίνα και η Τρυπητή, ενώ η ζημιά στα δέντρα έφτασε σε πολλές περιπτώσεις και το 90%.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων για τις ζημιές, 11.500 ελαιόδεντρα έχουν πληγεί στην Δημοτική Ενότητα Αλιφείρας, 25.000 στη Δημοτική Ενότητα Ανδρίτσαινας και περίπου 35.000 ελαιόδεντρα στις περιοχές του δήμου Ζαχάρως. Τη μεγαλύτερη ζημιά υπέστη η Δημοτική Ενότητα Σκιλλούντος όπου έχουν καταγραφεί 257.000 ελαιόδεντρα.

Στις περιοχές που γλίτωσαν το προηγούμενο διάστημα από τη μανία του καιρού, οι παραγωγοί ελαιόλαδου «τρέμουν» την πιθανή έλευση νέων ακραίων καιρικών φαινομένων και καταβάλουν προσπάθειες ώστε η συγκομιδή όπου υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθεί άμεσα ώστε να μην έχουν και άλλες απώλειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος