FOLLOW US: facebook twitter

Οι τέχνες βρήκαν το δικό τους οδηγό…

Ημερομηνία: 08-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

tzamalis-lampaounas-lc

Livescalendar.com: Το διαδικτυακό ημερολόγιο εκδηλώσεων για κάθε περιοχή της Ελλάδας που δημιούργησε μια ομάδα νέων από τον Πύργο

Συνέντευξη στην Ηρώ Ρήγα

Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό την εμφάνισή της στο διαδίκτυο κατακτώντας ήδη ένα μεγάλο κοινό.  Το www.livescalendar.com, είναι ένας πλήρης οδηγός εκδηλώσεων για κάθε περιοχή της χώρας και στην προκειμένη περίπτωση, το ενδιαφέρον είναι διπλό, γιατί η ομάδα που το εμπνεύστηκε και το έστησε, είναι από τον Πύργο! Το livescalendar σε ενημερώνει για όλα τα καλλιτεχνικά events της περιοχής σου και ταυτόχρονα επιτρέπει στους καλλιτέχνες και τους διοργανωτές να αναρτούν τις εκδηλώσεις τους εντελώς δωρεάν.

Η «Πρωινή» μέσα από τις σελίδες της,  επιλέγει να αναδείξει νέους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και αναπτύσσουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες.  Έτσι, η  ομάδα του Livescalendar συνομίλησε μαζί μας και μας εξήγησε πώς η ανάγκη και η βαθιά αγάπη για τις τέχνες και κυρίως τη μουσική τους παρακίνησε να δημιουργήσουν το διαδικτυακό ημερολόγιο εκδηλώσεων για κάθε περιοχή της Ελλάδας.  Σε πρώτο ενικό λοιπόν, ο Νικόχρηστος Λαμπαούνας και ο Νίκος Τζαμαλής που μας έδωσαν το στίγμα του νέου τους καινοτόμου εγχειρήματος.

Θέλετε να μας περιγράψετε το concept του livescalendar;

Νίκος: Δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες και επιχειρηματίες να αναρτούν τις δικές τους εκδηλώσεις εύκολα και δωρεάν. Από την άλλη πλευρά, ο επισκέπτης του Livescalendar έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται με ένα κλικ για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε μέρος της Ελλάδας.

Ποιοι αποτελούν την ομάδα του livescalendar;

Νικόχρηστος: Η ομάδα μας αποτελείται από νέους ανθρώπους, δημιουργικούς, ανήσυχους και παθιασμένους με κάθε μορφή τέχνης. Αρχικά, την ιδέα μου για τη σελίδα αυτή μοιράστηκα με τους δύο πολύ καλούς μου φίλους, το Νίκο Τζαμαλή και τον Γιάννη Καψάσκη, οι οποίοι μαζί με εμένα αποτελούν τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας. Επίσης, πολύ σημαντική είναι η συμβολή του Γιώργου Κοντόπουλου ο οποίος φροντίζει για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Ωστόσο, πολύ σημαντική είναι η βοήθεια των μελών του livescalendar που στηρίζουν καθημερινά την προσπάθειά μας καταχωρώντας τις εκδηλώσεις τους.

livescalendar

Πότε και πώς γεννήθηκε η ιδέα της μουσικής διαδικτυακής πλατφόρμας; Ξέρω ότι στο παρελθόν έχετε ασχοληθεί με το ραδιόφωνο, αλλά και με τη διοργάνωση πολύ επιτυχημένων κατά κοινή ομολογία μουσικών εκδηλώσεων…

Νικόχρηστος: Nα σε ευχαριστήσoυμε για τα καλά σου λόγια! Και το ραδιόφωνο και η διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων παίζουν σημαντικό ρόλο για εμάς και ήταν ένα ακόμα έναυσμα για την σύλληψη της ιδέας. Συγκεκριμένα,η ιδέα για το livescalendar γεννήθηκε πριν περίπου τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου σε κάποιες πόλεις, αναζητούσα να μάθω αν γίνονται κάποιες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη μουσική (live, συναυλίες) καθώς αυτή είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Έτσι, συνειδητοποίησα πόσο θα βοηθούσε ένα site στο οποίο θα συγκεντρώνονται διάφορες εκδηλώσεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Παίρνω, λοιπόν, τηλέφωνο τον πολύ καλό μου φίλο Νίκο, να μοιραστώ μαζί του τη σκέψη μου. Κατά μία περίεργη σύμπτωση (σχετικό είναι αυτό, πιο πολύ αναμενόμενο θα έλεγα…) τον πετυχαίνω στην ίδια φάση. Ο Νίκος επρόκειτο να επισκεφθεί την Kρήτη για επτά ημέρες και ήταν στην ίδια φάση αναζήτησης, μιας και αυτός έχει την ίδια λατρεία για τη μουσική και γενικότερα για ό,τι έχει να κάνει με αυτή. Η αντίδρασή του ήταν ήδη ένα συν για εμένα. Δεύτερο τηλεφώνημα, είχε σειρά ο Γιάννης, επίσης πολύ καλός φίλος και εξίσου σημαντική η άποψή του για εμένα, καθώς και σε αυτόν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Έτσι, αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε και οι τρεις παρέα.

Σε ποιους απευθύνεται το livescalendar;

Νίκος: Σε όλους! Στο ευρύ κοινό, στους μουσικόφιλους, στους καλλιτέχνες και σε χώρους που φιλοξενούν ανάλογες εκδηλώσεις.

Αρκετοί έχουν επιχειρήσει κάτι παρόμοιο. Σε τι διαφέρει όμως το livescalendar από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες του είδους; Τι δυνατότητες δίνει σε κάποιον που δημιουργεί λογαριασμό;

Θεωρούμε ότι το στοιχείο που διαφοροποιεί τη σελίδα μας από μία παρεμφερή, είναι η δυνατότητα που δίνεται στους επισκέπτες της να αναζητούν εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Η αναζήτηση αυτή γίνεται μέσω φίλτρων, που περιλαμβάνουν το είδος της εκδήλωσης, τον καλλιτέχνη, την τιμή, την ημέρα και την τοποθεσία, ώστε να είναι εύκολα προσαρμοσμένο στα γούστα του επισκέπτη. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες (ερμηνευτές/τραγουδοποιοί/μουσικοί) και όσοι έχουν χώρους που φιλοξενούν live μπορούν να καταχωρούν τις εκδηλώσεις τους, κάνοντας μία απλή εγγραφή εύκολα, γρήγορα και χωρίς χρέωση.

Το livescalendar αφορά μόνο στη μουσική ή και σε άλλες μορφές τέχνης;

Οι συναυλίες και όλες οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη μουσική κυριαρχούν στο site. Παρ’ ολ’ αυτά, είναι στα άμεσα σχέδια μας να εντάξουμε και άλλες μορφές τέχνης, όπως θέατρο, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και χειροτεχνίας.

Σε τι αποσκοπείτε με τη δημιουργία αυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας; Ποια τα επόμενα σχέδιά σας;

Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε στην παρέα μας όσους περισσότερους φίλους των θεαμάτων και της μουσικής γίνεται. Ευελπιστούμε πως θα εξελιχθεί σε έναν πολύ χρήσιμο οδηγό εκδηλώσεων για κάθε περιοχή της Ελλάδας ώστε να ενημερωνόμαστε για τα πάντα. Επίσης, θέλουμε να λειτουργήσουμε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε καλλιτέχνες και μαγαζιά που διοργανώνουν εκδηλώσεις. Να μάθουν, δηλαδή, οι καλλιτέχνες μαγαζιά που διοργανώνουν Live, αλλά και οι επιχειρηματίες για καλλιτέχνες, οι οποίοι θα «ταίριαζαν» στον χώρο τους.

Ποια η απήχηση που έχει μέχρι στιγμής;

Η σελίδα μας μετράει περίπου 3 μήνες λειτουργίας και μπορώ να πω πως το κοινό έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Μέρα με τη μέρα η παρέα μεγαλώνει από μουσικούς, επιχειρηματίες και λάτρεις της μουσικής και των τεχνών.

Καλή επιτυχία παιδιά στο εγχείρημά σας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος