FOLLOW US: facebook twitter

Οι Πρόσκοποι γιόρτασαν την Ημέρα Σκέψης: «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο»

Ημερομηνία: 24-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

proskopoi-giorti-imera-skepsis-5

Τιμήθηκαν παλαιοί βαθμοφόροι, πρόσκοποι και δημοσιογράφοι

Την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης, γιόρτασαν παλαιοί αλλά και εν ενεργεία βαθμοφόροι Πρόσκοποι της περιοχής αλλά και φίλοι τους, στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Τετζερέδια του Ζαχαρία», σε μια βραδιά που τα είχε όλα. Αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας, τραγούδια  και πολύ χορό.

proskopoi-giorti-imera-skepsis-kardaris

Την βραδιά άνοιξε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος με χαιρετισμό και αναφορά στα Υψηλά Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης. «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο» είπε, σύμφωνα με το σλόγκαν της Ημέρας, καλωσορίζοντας τα μέλη των Παλαιών, των Επιτροπών, τους βαθμοφόρους και τους φίλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.    proskopoi-giorti-imera-skepsis-pigi

Κατόπιν, ο Υπαρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Ανδρέας Γιατράς αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, όπου οι σκέψεις των Προσκόπων όλου του κόσμου συναντιόνταν στο πρόσωπό του Ιδρυτή, σπάζοντας κάθε έννοια συνόρων ή απαγορεύσεων.

proskopoi-giorti-imera-skepsis

Στη συνέχεια, τιμήθηκε ο παλαιός βαθμοφόρος Κώστας Επιταλιώτης-Κανελλόπουλος από το Επιτάλιο. Απονέμοντας την ειδική πλακέτα ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητά του, στη συνέπεια, την αφοσίωση, την ανιδιοτέλεια, τους ακάματους αγώνες του  και την πίστη στις Αρχές της Κίνησης καλώντας τον να συνεχίσει το έργο του. Ο ίδιος καταφανώς συγκινημένος δήλωσε πάντα παρών και έκανε αναδρομή στην πολύχρονη παρουσία του στον Προσκοπισμό και την ευεργετική του επίδραση.

proskopoi-giorti-imera-skepsis-fakos

 Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων των μελών και φίλων της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια, δημιουργώντας μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό.

proskopoi-giorti-imera-skepsis-kiki

Επίσης τιμήθηκαν οι δημοσιογράφοι Κική Κολοβέρου (Πρωινή), Πηγή Γιακουμέλου (Πατρίς) και Γιώργος Φάκος, για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τους Δημήτρη Μεσσαλά, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, Παναγιώτη Μπράμο, αντιπεριφερειάρχη και Γιάννη Αργυρόπουλο, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» αντίστοιχα.

proskopoi-giorti-imera-skepsis-triadafyllopoulos

Ειδικά διπλώματα απενεμήθησαν στους παλαιούς Προσκόπους, Μάριο Κάρδαρη, ορειβάτη που συγκίνησε με το λόγο του και Κων. Λιάγκουρα αθλητικό παράγοντα από τους Παύλο Αυγερινόπουλο πρόεδρο Χρωμάτων Ηλιδας και Ηλία Ανδριόπουλου μουσικοσυνθέτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος