FOLLOW US: facebook twitter

Οι «πληγές του Φαραώ» στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ημερομηνία: 22-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

katastrofes-kalampokia2

Προβλήματα παντού και λύσεις πουθενά

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Μετά τον ανεμοστρόβιλο το πέρασμα της κακοκαιρίας πλημμύρισε εκτάσεις κυρίως με καλλιέργεια καλαμποκιού, ολοκληρώνοντας την καταστροφή. Μοναδική ελπίδα για τους αγρότες απομένουν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που εκλιπαρούν να κινηθεί άμεσα.

palaiologos-xristos

Το τέλος του καλαμποκιού

Ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Χρήστος Παλαιολόγος με την ιδιότητα και του προέδρου των καλαμποκοπαραγωγών ανέφερε πως έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στις καλλιέργειες μετά τις κακοκαιρίες, δεν απέμεινε τίποτα για τους παραγωγούς. Οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές δεν μπορούν να μπουν στα χωράφια να θερίσουν ότι απέμεινε και αν κάτι είχε γλιτώσει από τη θεομηνία, τώρα χάθηκε. Ο κ. Παλαιολόγος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ για να ζητήσει την άμεση παρέμβαση του οργανισμού, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις αποζημιώσεις.

kalampokia3

Άμεσα αρωγή από την πολιτεία

Ο κ. Παλαιολόγος και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο αποστραγγιστικό δίκτυο, όπου από μεγάλα στερεά αντικείμενα έχει «βουλώσει» με αποτέλεσμα να μην αποδίδει τα αναμενόμενα και να προκαλεί προβλήματα, αλλά να υπάρχει και ο φόβος ορατός για νέες πλημμύρες. Παράλληλα στάθηκε και στα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο που έχει υποστεί επίσης μεγάλες ζημιές και χρειάζονται παρεμβάσεις, όμως τα μέσα δεν επαρκούν. «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας γιατί δεν έχει απομείνει τίποτα. Δεν είμαστε απλά στη θάλασσα, αλλά στον ωκεανό. Έχουμε καταστραφεί οικονομικά και ψυχολογικά και το άσχημο είναι πως ο χειμώνας είναι μπροστά μας, με όλους τους κινδύνους που μπορεί να έχει από τον καιρό. Έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Θέλουμε βοήθεια από την πολιτεία. Ας στείλουν τα μηχανήματα του στρατού να συμβάλουν στην αποκατάσταση» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Παλαιολόγος για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος