FOLLOW US: facebook twitter

«Οι πλειστηριασμοί είναι σφαίρα στην καρδιά της πατρίδας»: Κάλεσμα του Συντονιστικού κατά των Πλειστηριασμών

Ημερομηνία: 12-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα προς όλους τους δανειολήπτες του Νομού, να συμμετέχουν στην αυριανή ανοιχτή συνάντηση- συγκέντρωση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, απεύθυναν χθες εκπρόσωποι του Συντονιστικού κατά των Πλειστηριασμών Ν. Ηλείας.

Στόχος τους, όπως τόνισαν οι κ.κ. Γιάννης Καραμάνης, Γιώργος Δούνιας, Γιάννης Βένδρας και Ντίνος Αρβανίτης, είναι να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δίνοντας κοινό αγώνα για τη διατήρηση της ιδιωτικής περιουσίας και κατά κύριο λόγο της α’ κατοικίας.

«Την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα πραγματοποιούμε ανοιχτή συγκέντρωση με όλες τις συλλογικότητες και έχουμε καλέσει εκπροσώπους από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τα συνδικαλιστικά σωματεία για να κουβεντιάσουμε το επίκαιρο θέμα των πλειστηριασμών που από την 1η Γενάρη θα έχουμε εξελίξεις και στον τόπο μας» τόνισε ο κ. Καραμάνης υποστηρίζοντας πως στο 17μελές συντονιστικό όργανο κατά των πλειστηριασμών συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλη την Ηλεία με στόχο να καλύψουν γεωγραφικά όλες τις περιοχές του Νομού.

«Θέλουμε σε αυτή τη συνάντηση να ανταλλάξουμε απόψεις με όλους τους ενεργούς πολίτες και τους αυτοδιοικητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς γιατί θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο, σε ένα πόλεμο πολιτικό και οικονομικό που από τη μια πλευρά είναι τα ντόπια και ξένα αρπαχτικά που με τη στήριξη της ΕΚΤ της Ε.Ε. και της τρόικα και των μνημονιακών υπαλλήλων του ελληνικού κοινοβουλίου και από την άλλη οι φτωχοποιημένοι έλληνες των οποίων κινδυνεύουν ακόμα και οι πρώτες κατοικίες αλλά και η δημόσια και εθνική περιουσία της χώρας. Θέλουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις ενέργειες της κυβέρνησης γιατί οι πλειστηριασμοί δεν είναι παρά σφαίρες στην καρδιά της πατρίδας, σφαίρα στη καρδιά μας και στόχο έχουν την ίδια την πατρίδα…» κατέληξε ο κ. Καραμάνης.

Ακολούθως, ο πρ. του Συλλόγου ΕΒΕ Ηλείας Γιώργος Δούνιας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» πλέον όμως περνά σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας. «Από την 1η Γενάρη, απελευθερώνονται όλοι οι πλειστηριασμοί και δεν υπάρχει καμία νομική δέσμευση για την α’ κατοικία. Ο πρωθυπουργός αναφέρεται απλά σε προφορική συμφωνία που έχει κάνει με τις τράπεζες και η αλήθεια είναι ότι έχουν ήδη γίνει πλειστηριασμοί α’ κατοικίας. Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλοποιηθεί δυο και τρεις φορές, όλο το χρέος που ήταν δικό τους χρέος έχει πάει στο δημόσιο και εκεί που θα έπρεπε να γίνει γενναία διαγραφή δανείων βλέπουμε τις τράπεζες να δίνουν δάνεια σε ξένα funds.

Βλέπουμε δηλαδή ολοκλήρωση του μνημονιακού έργου, μετά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας περνούν στην εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας. Εμείς ως συντονιστικό θα δώσουμε αγώνα και στα ειρηνοδικεία και εκτός από αυτά, θα πιέσουμε και για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και θα αγωνιστούμε για τη διατήρηση της περιουσίας των πολιτών. Καλούμε όλους πολίτες που έχουν δάνεια και χρέη σε δημόσιο ή τράπεζες, να έρθουν την Τετάρτη για να συντονίσουμε τη δράση και τις ενέργειες μας».

«Ξεθεμελιώνουν το «πατρικό»

Στην αυστηροποιήση του Ν. Κατσέλη που προβλέπεται στο συμπληρωματικό μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης αλλά και στην έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την εφορία αναφέρθηκε ο πρ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γ. Βένδρας καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στη συνάντηση καθώς όπως είπε «φτάσαμε από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη να λέμε όλα τα σπίτια σε ξένα χέρια».

Εγκληματικό χαρακτήρισε το εγχείρημα ξεθεμελίωσης της μοναδικής οικίας, του «πατρικού», ο πρώην δήμαρχος Ωλένης Κωνσταντίνος Αρβανίτης τονίζοντας ότι πέρα από οικονομικό ζήτημα είναι και ηθικό. «Πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να βρει το κουράγιο και την δύναμη να ανατρέψει τους άνομους σκοπούς των Ευρωπαίων και των λοιπών εκπροσώπων τους. Ο κατήφορος της σύγχρονης οικονομικής δικτατορίας καθώς δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα μπροστά στα νέα δεδομένα του άγραφου αυτού νόμου αίματος του κεφαλαίου και ο κόσμος θα πρέπει να ξαναβρεί τις αντοχές εκείνες που είχε το 2010-2015 με τα ακτιβιστικά κινήματα για να συνεχίσει τον αγώνα επιβίωσης του. Πρόκειται για αγώνα επιβίωση της πατρίδας μας πλέον καθώς θα έρθουν οι Ευρωπαίοι να εξαγοράσουν έναντι πινακίου φακής τη πατρίδα μας» είπε και καταδίκασε την ωμή παρέμβαση στη Μέση Ανατολή με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ που αναζωπυρώνει παρά βοηθάει τις ειρηνευτικές διαδικασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος