FOLLOW US: facebook twitter

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου φύτεψαν κήπο με λαχανικά & αρωματικά φυτά στα πλαίσια του εργαστηρίου Βιολογικής Καλλιέργειας μου Κηπουρικής!

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Τις εκπαιδευτικές και δημιουργικές του δραστηριότητες, συνεχίζει το ΕΕΕΕΚ Πύργου , ένα σχολείο που αποτελεί σημαντικό φορέα στη ζωή των παιδιών με αναπηρία και που συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστες με όλες του τις δράσεις και κυρίως με την συμμετοχή και την πρόοδο των μαθητών του που στοχεύουν στην βελτίωση της καθημερινότητάς του και του τρόπου της ζωής τους.

Έτσι λοιπόν χθες, στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Πύργου, μπήκε και στην παραγωγική διαδικασία, μέσω του εργαστηρίου Βιολογικής Καλλιέργειας και  Κηπουρικής. Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν φύτευση χειμερινών λαχανικών και σπορά αρωματικών φυτών στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του σχολείου και πέρασαν μια ακόμα δημιουργική μέρα γεμάτη χαρά. Ανέλαβαν διάφορες απαραίτητες εργασίες, απο το σκάψιμο μέχρι τη φύτευση και ο λαχανόκηπός τους και η φύτευση αρωματικών φυτών είναι πλέον έτοιμη και τώρα θα αναλάβουν και την φροντίδα του, πότισμα, σκαλίσματα κλπ έτσι ώστε σύντομα να δρέψουν τους καρπούς του κήπου τους και των προσπαθειών τους!

Να σημειώσουμε δε, ότι καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές, συνεργάζονται, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οργανώνονται δραστηριότητες που στοχεύουν σε όλα τα επίπεδα της ζωής των μαθητών, ώστε να αποκομίζουν εμπειρίες, χρήσιμες και να εξασκούν τις δεξιότητες τους. Αθλητικές δραστηριότητες, κατασκευές, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ενδιαφέροντες χώρους, εκδρομές, κοινωνικές δράσεις, είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που γεμίζουν τη σχολική ζωή τους με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Και βεβαίως αξίζουν έπαινοι στα ίδια τα παιδιά,άλλά και στους εκπαιδευτικούς τους και την δραστήρια διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη που με αγάπη και ευαισθησία προσπαθούν να περάσουν το μύνημα  ότι “όλοι διαφορετικοί, όλοι μαζί”!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος