FOLLOW US: facebook twitter

«Γλύκαναν» με κεράσματα όλον τον κόσμο οι μαθητές-μάγειρες του ΕΕΕΕΚ Πύργου με το Ι.ΙΕΚ Σμαρνάκη χθες στην κεντρική πλατεία!

Ημερομηνία: 22-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

eeeek-loukoumades-kerasma-purgos

Πρόσφεραν και αφεψήματα από το βοτανοπωλείο Καπώνη

Μια ευχάριστη έκπληξη, περίμενε όσους διέσχισαν το χθεσινό βροχερό πρωινό την κεντρική πλατεία Πύργου. Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου με τη βοήθεια των σπουδαστών και των Αρχιμαγείρων του Ιδιωτικού ΙΕΚ Σμαρνάκη, έφτιαξαν λουκουμάδες και προσέφεραν διάφορα κεράσματα και ζεστά ροφήματα που προσέφερε το βοτανοπωλείο Καπώνης στους δημότες, στο πλαίσιο ενθάρρυνσης των μαθητών του ειδικού σχολείου να βγουν στην κοινωνία.

eeeek-ekdilosi-plateia

Η όμορφη αυτή δράση, που εξελίχθηκε σε μια υπέροχη γιορτή, συνοδευόταν υπό τους ήχους σαξόφωνου και ακορντεόν αλλά και τραγουδιών από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Οι υπεύθυνοι του ΙΕΚ Σμαρνάκη, επιμελήθηκαν το όλο σκηνικό, στήνοντας τέντα και τοποθετώντας σε πάγκους, τις κατσαρόλες τους για την παρασκευή των λουκουμάδων. Πιο πέρα, κάποιοι σπουδαστές προετοίμαζαν γευστικά καναπεδάκια και πολύ γρήγορα, πολύς κόσμος δοκίμασε τα κεράσματα που τους προσέφεραν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ οι οποίοι νωρίτερα είχαν φιλοξενηθεί στην καφετέρια Corte.

«Σκεφτήκαμε να κάνουμε μια διαφορετική δράση που θα έχει σχέση με το εργαστήρι μαγειρικής που έχουμε στο σχολείο μας. Έτσι συνεργαστήκαμε με το ΙΕΚ Σμαρνάκη που πρόθυμα ανταποκρίθηκε παρασκευάζοντας λουκουμάδες και καναπεδάκια και με το βοτανοπωλείο Καπώνη που μας πρόσφερε τα αφεψήματα. Επίσης μεγάλος χορηγός στην εκδήλωση αυτή είναι ο Συνεταιρισμός των Ταξί Πύργου, με τον πρόεδρο του κ. Μιαούλη και η πάντα φιλόξενη καφετέρια Corte που στηρίζει τις δράσεις μας. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που είναι δίπλα μας και ελπίζουμε και στο μέλλον να γίνουν και άλλες τέτοιες δράσεις. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν μαζί με τους μαθητές μας» τόνισε η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κ. Αγγελική Πετρόγιαννη.

eeeek-paidia-loukoumades-kerasma-purgos

Με τη σειρά της, η ιδιοκτήτρια του ΙΕΚ Σμαρνάκη κ. Κωνσταντίνα Σμαρνάκη, επισήμανε ότι στήριξαν την πρωτοβουλία του ΕΕΕΕΚ με μεγάλη χαρά και οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμαγείρων, που έχουν αποκτήσει εμπειρία στο σχεδιασμό και την παρασκευή κερασμάτων, έφτιαξαν λουκουμάδες και καναπεδάκι. «Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και πιστεύουμε ότι θα επαναληφθεί σύντομα.  Ελπίζουμε ότι πέρασαν καλά, τους γλυκάναμε και περάσαμε το μήνυμα ότι μπορούμε όλοι μαζί καθημερινά να συνυπάρξουμε, να πάρουμε και να δώσουμε τη διαφορετικότητα μας σε όλο τον κόσμο».

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος σε ένδειξη επιβράβευσης όπως είπε των προσπαθειών των παιδιών αυτών που δίνουν ξεχωριστό αγώνα, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδριάνα Αγγελακοπούλου που συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και την οικογένεια Σμαρνάκη που στέκεται δίπλα στις δράσεις του τονίζοντας ότι «τα παιδιά αυτά είναι ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας και το αποδεικνύουν με τις δράσεις τους» αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Αμεα «Ηλις» Γιάννης Παπαδάτος, ο οποίος πέρα από συγχαρητήρια, πρόσθεσε ότι αν το Ειδικό σχολείο είχε τις κατάλληλες υποδομές θα μπορούσαν τα σημερινά κεράσματα να δημιουργήσουν μόνοι τους οι μαθητές.

eeeek-mousiki-loukoumades-kerasma-purgos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος