FOLLOW US: facebook twitter

Οι Κινέζοι ξανάρχονται στην Ολυμπία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Ημερομηνία: 03-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο της Κίνας το 2022, αντιπροσωπεία της πόλης Γουχάν, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουπέι, της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης στην Κεντρική Κίνα, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Τους εκπροσώπους της Κίνας, υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Χρυσανθακόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Ρόη Αντωνοπούλου.

Όπως τόνισε η κα Αντωνοπούλου, αρμόδια για Ολυμπιακά θέματα “…είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε με τη Διευθύντρια του Panlongcheng Site Museum, κα Wan Lin, αναφορικά με τα κοινά που έχουμε οι δύο λαοί, αλλά και τις βάσεις που μπορούμε να θέσουμε, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για πολιτιστικές – και όχι μόνο – ανταλλαγές.

Το Γουχάν, με πληθυσμό περί τα 10.000.000 κατοίκων, όσο η Ελλάδα και είναι γνωστό ως “λεωφόρος που οδηγεί τις εννέα επαρχίες” και είναι σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος. Αναγνωρίζεται ως το πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και συγκοινωνιακό κέντρο της κεντρικής Κίνας” σχολίασε η κα Αντωνοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος