FOLLOW US: facebook twitter

Οι θέσεις του Μ. Μπαλαούρα για την αστυνόμευση του Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 27-09-2016 | Συντάκτης:

mpalaouras

Επιστολή του Ηλείου βουλευτή στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Επιστολή με θέμα την αστυνόμευση του νομού Ηλείας απέστειλε προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας. Σε αυτή απευθύνεται στον υπουργό κ. Τόσκα, στον Γενικό Γραμματέα ΠΡΟ-ΠΟ κ. Αναγνωστάκη, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Τσουβάλα, στον Ηλείο Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Διαμαντόπουλο και στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας κ. Παναγούλη.

Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Νίκο, Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σου παρουσιάσω και γραπτώς τις θέσεις μου για την αστυνόμευση του Νομού Ηλείας προκειμένου να ληφθούν, στο μέτρο των δυνατοτήτων του Υπουργείου, μέτρα αποτελεσματικότερης αναδιοργάνωσης των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Πιο συγκεκριμένα: 1. Όπως είναι γνωστό, ο Νομός Ηλείας έχει τις παρακάτω ιδιαιτερότητες σε σχέση με άλλους Νομούς της χώρας: α) Μοναδικές αρχαιολογικές περιοχές, όπως η Αρχαία Ολυμπία, ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα και η Αρχαία Ήλιδα. β) Τα Λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης με τη πολυπληθή κίνηση ταξιδιωτών. γ) Το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας δ) Μεγάλες τουριστικές μονάδες ε) Ορεινούς όγκους, απομακρυσμένους και με δύσκολη πρόσβαση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Ανδρίτσαινα και η Δίβρη και στ) Πολυάριθμους πρόσφυγες (στο Κέντρο Υποδοχής στη Μυρσίνη Λεχαινών) και μετανάστες – εργάτες γης στο Τραγανό, και κυρίως στη Βάρδα και Νέα Μανωλάδα.

Δεδομένων των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών, κατανοώντας παράλληλα τη θέση του Υπουργείου, θα ήθελα να επαναλάβω τις απόψεις που ανέπτυξα τον περασμένο Ιανουάριο και που έγιναν τότε αποδεχτές στη σύσκεψη στο Υπουργείο παρουσία της πολιτικής και της επιφορτισμένης αστυνομικής ηγεσίας, καθώς επίσης να προβάλω τις αντιρρήσεις μου στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου:

– Διατήρηση των ΑΤ Ανδρίτσαινας και Δίβρης. Γεγονός που επιτεύχθηκε.

– Διατήρηση του ΑΤ της Βάρδας, η οποία, πέραν του καταγραμμένου πληθυσμού της περιοχής φιλοξενεί πάνω από 7.000 μετανάστες-εργάτες γης. Παρά τη σύμφωνη γνώμη των παρόντων στελεχών, με έκπληξη εμφανίστηκε το ΑΤ να μετατρέπεται σε Αστυνομικό Σταθμό, ενώ υπηρετούν 15 αστυνομικοί, από τις 18 οργανικές θέσεις.

– Διατήρηση του ΑΤ της Ανδραβίδας, το οποίο εποπτεύει το ομώνυμο Αεροδρόμιο και αστυνομεύει την ευρύτερη περιοχή, που επίσης φιλοξενεί μεγάλο αριθμό εργατών γης. Αντίθετα, παραδόξως, δημοσιεύτηκε η κατάργηση του ΑΤ Ανδραβίδας.

Αγαπητέ Νίκο, Πέραν των παραπάνω, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι η αναλογία του συνολικού πληθυσμού του Νομού (220.000 ημεδαποί και αλλοδαποί) σε σχέση με την αστυνομική δύναμη, δυστυχώς κυμαίνεται στην αναλογία του 1/450. Επομένως θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί ευνοϊκά η δημιουργία «Ομάδας Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας» (Ο.Π.Κ.Ε) και η αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 50 αστυνομικούς. Ευελπιστώντας είμαι στη διάθεση σου»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος