FOLLOW US: facebook twitter

Οι επί γης παράδεισοι…

Ημερομηνία: 10-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Με κάθε παρτίδα «papers» που έρχεται στη δημοσιότητα καλούμαστε να ξανάσυλλαβίσουμε τη νομική αλφαβήτα. «Πόσοι είναι οι νόμοι; Όσα και τα παράθυρα τους. Με τι μοιάζουν; Με τον ιστό της αράχνης».

Τα «paradisepapers» αποκάλυψαν ένα τμήμα από το πλανητικό δίκτυο της νομότυπης ανομίας. 13,5 εκατ. έγγραφα με βαριά ονόματα της πολιτικής και των επιχειρήσεων και 8 τρισεκατομμύρια ευρώ παρκαρισμένα στους φορολογικούς παραδείσους.

Αμύθητα ποσά που δεν φορολογήθηκαν, χρηστών πολιτών και χρηστότατων πολιτικών.

Ανάμεσα τους και εκατοντάδες συμπατριώτες μας που γεύτηκαν κι’ αυτοί τις χάρες των παραδείσιων νήσων.

Πως θα ήταν άραγε η οικονομία της χώρας αν τα ιλιγγιώδη αυτά ποσά φορολογούνταν όπως ο μισθός ή η σύνταξη των εργαζομένων και τα έσοδα των μικρομεσαίων.

Δυστυχώς της γης οι κολασμένοι δεν επιτρέπεται να ονειρεύονται επίγειους παράδεισους και συνεπώς το ρητορικό ερώτημα δεν έχει κανένα νόημα…

 

Και τα κλειδιά του παραδείσου

Το κλειδί των «παραδείσων» προφανώς δεν το έχουν οι υδραυλικοί, οι ταβερνιάρηδες και οι κάθε είδους αυτοαπασχολούμενοι, που δηλώνουν λιγότερα από όσα βγάζουν, όχι μονο στην Ελλάδα, αλλά και στις πλέον αναπτυγμένες και «διαφωτισμένες» οικονομίες.

Φυσικά και η δικήτ ους φοροδιαφυγή πρέπει να ενδιαφέρει γιατί ούτε νόμιμη είναι ούτε ηθική, κοστίζει στο κράτος και αυξάνει τα βάρη στης «γης τους κολασμένους».

Το κλειδί των «παραδείσων» το έχουν βασίλλισσες, αστέρες της πολιτικής και επιχειρηματικοί κολοσσοί.

Και όσο η κοινωνία δεν αξιώνει να πάρει τα κλειδιά από τους πρωταγωνιστές ελπίδα να ‘δει «άσπρη μέρα» δεν υπάρχει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος