FOLLOW US: facebook twitter

Α. Καράμπελας: «Οι δηλώσεις και ενέργειες του δημάρχου Πύργου οδήγησαν στο οριστικό λουκέτο»

Ημερομηνία: 22-02-2017 | Συντάκτης:

karampelas-antonis

Παρέμβαση για το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ από την Δημοτική παράταξη  ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’

Άλλη μία δυσάρεστη εξέλιξη διαδραματίστηκε χθες στον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Πύργου ‘’ΚΑΤΑΦΕΡΕ’’ να βάλει οριστικά ‘’λουκέτο’’ στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ στο ΤΕΙ Πύργου.

Και λέμε ‘’ΚΑΤΑΦΕΡΕ’’ με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του όπως :

-Να τα μαζέψουν και να φύγουν

-Με τα απολιθώματα του ΤΕΙ Πύργου δεν πρόκειται να ασχοληθώ

-Του χρόνου θα πρέπει να ψάξουν και για κτίριο

Οδήγησε το Δήμο μας στην απαξίωση, στην απομόνωση, στην περιθωριοποίηση στα μάτια της Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας.

Και εξηγούμαστε.

Στην προχθεσινή σύνοδο των Προέδρων ΤΕΙ όλης της Χώρας και με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κου Γαβρόγλου αποφασίστηκε να ενταχθούν πάλι στο φετινό μηχανογραφικό των Πανελληνίων εξετάσεων Εννέα(9) Τμήματα των ΤΕΙ στα οποία το 2018 θα έμπαινε ‘’λουκέτο΄΄ στη λειτουργία τους σύμφωνα με το σχέδιο ‘’Αθηνά’’ του τότε Υπουργού Παιδείας κου Αρβανιτόπουλου.

Μεταξύ των εννέα Τμημάτων που θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν και δεν θα καταργηθούν το 2018 είναι και τρία (3) Τμήματα του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας. Και συγκεκριμένα τα Τμήματα :Τουριστικών Επιχειρήσεων (στην Πάτρα), Κοινωνικής εργασίας (στην Πάτρα) και Οπτικής-Οπτομετρίας (στο Αίγιο). Δύο(2) στην Πάτρα, Ένα(1) στο Αίγιο και κανέναστον Πύργο.

Στην πρόταση που διαμόρφωσε το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας στην Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ και στον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να λειτουργήσουν και μετά το 2018 τμήματα που είχαν καταργηθεί με το σχέδιο ‘’Αθηνά’’ δεν περιλαμβανόταν το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο.

Και γιατί άλλωστε να υπάρχει σχετική πρόταση αφού ο Δήμαρχος και συνολικά η Δημοτική Αρχή είχαν ‘’μεριμνήσει ‘’ να απαξιώσουν το ΤΕΙ ΠΎΡΓΟΥ όχι μόνο με τις δημόσιες δηλώσεις τους αλλά και με την παντελή έλλειψη ενεργειών και δράσεων τους.

Η Παράταξή μας ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ με τοποθετήσεις και προτάσεις τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με ανοιχτές επιστολές είχαμε επισημάνει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα δημιουργούσαν οι αλλοπρόσαλλες και ανεκδιήγητες ενέργειες του Δημάρχου Πύργου.

Σημειώνουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30-1-2017) η παράταξή μας πρότεινε και τελικά συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το συγκεκριμένο θέμα.

Το σχέδιο της απόφασης που καταθέσαμε έτυχε ομόφωνης αποδοχής από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ομόφωνη όμως αυτή απόφαση δεν ελήφθη υπόψιν από την Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας γιατί δυστυχώς η Δημοτική αρχή είχε κηρύξει ‘’πόλεμο’’ με την Διοίκηση του ΤΕΙ από την αρχή της θητείας της.

Στην τελευταία δε ανοιχτή επιστολή της παράταξής μας (9-10-2016) προς τον Δήμαρχο Πύργου, τον καλούσαμε να αλλάξει ΄΄ρότα΄΄ όσον αφορά το θέμα του ΤΕΙ Πύργου και να μην γίνει ο ΄΄μοιραίος Δήμαρχος΄΄ για τον Δήμο μας  σε σχέση με την λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη του ΤΕΙ Πύργου.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Καλούμε τον Δήμαρχο να συγκαλέσει αύριο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα και να αναλάβει έστω την ύστατη αυτή στιγμή τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να εξακολουθήσει να λειτουργεί και μετά το 2018  το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο.

Για την Παράταξη ‘’ΠΥΡΓΟΣ ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος