FOLLOW US: facebook twitter

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τις ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Και η Γερμανία κατασκόπευε κυβερνήσεις των ΗΠΑ και το Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Το περιοδικό αναφέρει ότι η υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Γερμανίας παρακολουθούσε «επί χρόνια» πολλές εταιρείες και κυβερνήσεις των ΗΠΑ, αλλά και τον Λευκό Οίκο. Η δε Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) κατασκόπευε «από το 1998 ως το 2006 πολλούς τηλεφωνικούς αριθμούς και εσωτερικά φαξ του Λευκού Οίκου».

Το περιοδικό επικαλείται για τις αποκαλύψεις του «έγγραφα» τα οποία περιήλθαν στην κατοχή ΟΤΥ και δείχνουν ότι η BND διέθετε έναν κατάλογο «με 4.000 επιλογείς» (αριθμούς τηλεφώνων ή φαξ, ηλεκτρονικές διευθύνσεις) που της επέτρεπαν να παρακολουθεί «αμερικανικούς στόχους».

Μεταξύ των «στόχων», εκτός από το οβάλ γραφείο βρισκόντουσαν και κορυφαία υπουργεία, όπως τα υπουργεία Οικονομικών και εξωτερικών και φυσικά οι στρατιωτικές υπηρεσίες, όπως η Πολεμική Αεροπορία και η Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών στο Πεντάγωνο κλπ.

Από το μικροσκόπιο της BND δεν ξέφυγαν μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, η NASA αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και πολλά Πανεπιστήμια. Επίσης ξένες πρεσβείες στην Ουάσινγκτον και το ΔΝΤ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος