FOLLOW US: facebook twitter

«Οι αριστεροί ψηφίζουν αριστερά…»

Ημερομηνία: 15-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%83-2

Είχε φάει τις εξορίες με το κουτάλι. Γέννημα θρέμμα αριστερός, δεν έλειψε ποτέ από τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη για περισσότερη δημοκρατία για τα δίκια των εργαζομένων και των αδυνάτων.

Στο πρόσωπο του, βαθειά χαραγμένες οι κακουχίες που του επιφύλαξε η ζωή, αλλά και η γλυκύτητα της πίστης ότι κάποια μέρα- δεν μπορεί- θα ξημερώσει ένας καλύτερος κόσμος.

«Οι αριστεροί ψηφίζουν αριστερά» ήταν η μόνιμη επωδός του σε κάθε συζήτηση. «Μ’ όλες τις αντιρρήσεις και τις κριτικές μας, για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

«Ακόμα και τώρα;» άκουγε τις πολλές εύλογες φωνές. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε τις υποσχέσεις του και μας έφερε νέο μνημόνιο; Εσύ δεν αισθάνεσαι πικραμένος, προδομένος, ηττημένος;

Σίγουρα ούτε καν διανοείτο να αρνηθεί αυτή τη πραγματικότητα. Σαν αριστερός όμως δεν μπορούσε να παραβλέψει, τις αντικειμενικές συνθήκες, τον συσχετισμό των δυνάμεων, τους εκβιασμούς και ότι άλλο υποχρεωτικά μας οδήγησε εδώ. Ούτε πάλι μπορούσε να παραβλέψει «λεπτομέρειες» όπως πόσα, ελάχιστα ίσως, όμως ουσιαστικά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύοντας ανάμεσα στη σκύλα και τη Χάρυβδη. Ούτε φυσικά τι έκανε και τι άλλο θα έκανε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της δεξιάς.

Ακόμα κι αν υιοθετεί την πιο σκληρή κριτική που ασκείται στο ΣΥΡΙΖΑ «εμείς ψηφίζουμε αριστερά» επέμενε. Ψηφίζουμε αυτόν που πιστεύουμε ότι θα διαχειριστεί καλύτερα την καθημερινότητα και τον πόνο των ανθρώπων…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος