FOLLOW US: facebook twitter

ΟΓΑ: Νέος Κοινωνικός Τουρισμός 2017-2018

Ημερομηνία: 29-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Καθορίστηκαν χθες με ΚΥΑ τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για το εκδρομικό πρόγραμμα

Καθορίστηκαν ο αριθμός των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα και οι παροχές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (κοινωνικός τουρισμός ΟΓΑ) έτους 2017, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής τους, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Συγκεκριμένα, στην ΚΥΑ ορίζονται τα εξής για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΓΑ:

Αριθμός δικαιούχων

Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2017, καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο, ως εξής:
-Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού 59.000 άτομα, εκ των οποίων:

α) 55.000 άτομα να πραγματοποιήσουν έξι ημέρες διακοπές (πέντε διανυκτερεύσεις), β) 4.000 συνταξιούχοι να πραγματοποιήσουν έξι ημέρες διακοπές (πέντε διανυκτερεύσεις) και μέχρι πέντε πέντε απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
– Στο εκδρομικό πρόγραμμα 12.500 άτομα να πραγματοποιήσουν 4ήμερες εκδρομές.

  1. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού:
    – Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ προερχόμενοι από τον πρώην ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α’), όπως ισχύει ή
    – να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις παροχές του ΛΑΕ και καταβάλλουν μηνιαία ατομική εισφορά.
    Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
  2. 3. Για την επιλογή των δικαιούχων των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2017 ορίζονται τα παρακάτω:
  3. Στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών μπορούν να συμμετέχουν τα πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της παρούσης, τα οποία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, υποβάλλοντας σχετική αίτηση. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων, πέραν του οριζομένου στο άρθρο 1 της παρούσης, η επιλογή γίνεται με κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του ΔΣ του ΟΓΑ. Προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν τα πρόσωπα που δεν κληρώθηκαν τα τρία τελευταία έτη στα ανωτέρω προγράμματα.
  4. Στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού μπορούν να συμμετέχουν τα πρόσωπα της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της παρούσης και οι συνταξιούχοι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζομένου στο άρθρο 1 της παρούσης, η επιλογή γίνεται με κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του ΔΣ του ΟΓΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος