FOLLOW US: facebook twitter

Ξεσηκώθηκε όλη η Αμαλιάδα για το Νοσοκομείο!

Ημερομηνία: 27-08-2016 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-amal-pathologiki3

Στάση εργασίας, ένταση και διαβουλεύσεις χθες για την Παθολογική- Βρέθηκε τελικώς λύση για την εφημερία του Παθολόγου

«Κρίση ήταν και έφτασε στο τέλος της» επισημαίνει ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας που διαψεύδει τα σενάρια υποβάθμισης της νοσηλευτικής μονάδας

Το «εντέλλεσθε» του διοικητή του ΓΝ Ηλείας προς την παθολόγο της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας για την κάλυψη μιας εφημερίας στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου με παράλληλη μεταφορά των ασθενών που νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της Αμαλιάδας. Από το απόγευμα της Πέμπτης που έγινε γνωστή αυτή η εξέλιξη υπήρξε σειρά διαβουλεύσεων και αρκετή ένταση. Τελικά η λύση δόθηκε με την ανάκληση της άδειας του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής της Αμαλιάδας, για την κάλυψη της εκεί εφημερίας. Ωστόσο οι φορείς της πόλης έκαναν λόγο για ένα νέο σενάριο υποβάθμισης του νοσοκομείου με στόχο το κλείσιμό του. Κάτι που η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας διέψευσε κατηγορηματικά.

nosokomeio-amal-pathologiki4

Επί ποδός οι φορείς και οι εργαζόμενοι

Η εντολή που δόθηκε από τη διοίκηση και κυρίως για τη μεταφορά των ασθενών της κλινικής από την Αμαλιάδα στον Πύργο, φούντωσε για άλλη μια φορά τα σενάρια υποβάθμισης και αναστολής λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας. Οι επαφές, οι συσκέψεις, οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης, ήταν μια δοκιμασία για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος από τη στιγμή που ενημερώθηκε επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για να μην προχωρήσει η εντολή της διοίκησης και να εξευρεθεί μια ορθή λύση. Οι φορείς της Αμαλιάδας κατήγγειλαν πως όσες εναλλακτικές προτάσεις και αν κατέθεσαν, όλες απορρίφθηκαν από τη διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας χθες από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο, καθώς το σωματείο τους προκήρυξε τετράωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί. Εκεί βρέθηκαν οι φορείς της Αμαλιάδας, ο δήμαρχος Ήλιδας, οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του ΔΣ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και οι δύο βουλευτές που κατάγονται από την Αμαλιάδα, η Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και ο Γιάννης Κουτσούκος, που δέχθηκαν τις επικρίσεις συγγενών των ασθενών που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική.

nosokomeio-amal-pathologiki2

Μιχαλόπουλος: «Συνεχίζεται η πολιτική συρρίκνωσης»

Χειμαρρώδης για άλλη μια φορά στις δηλώσεις του ήταν ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας, Βασίλης Μιχαλόπουλος που μεταξύ άλλων τόνισε: «Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας είναι στους δρόμους. Απεργούμε με τέσσερις ώρες στάσεις εργασίας σήμερα, ύστερα απο την απροσδόκητη, απροκάλυπτη, πρωτοφανή απόφαση του διοικητή του ΓΝ Ηλείας για μετακίνηση της μιας παθολόγου επιμελήτριας του νοσοκομείου μας, προς κάλυψη σήμερα της εφημερίες στο ΓΝ Πύργου. Για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω ο διοικητής δεν δέχεται καμία άλλη λύση πλην του εντέλλεσθε. Θεωρούμε ότι είναι μια συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζεται στα νοσοκομεία, γι αυτό και δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή παρά τη διαβεβαίωση που μας έδωσε σε συνάντηση της Δευτέρα, όχι μόνο δεν θα κλείσει το νοσοκομείο αλλά θα αναβαθμιστεί. Καλούμε το διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το υπουργείο να πάρουν σαφή θέση με ειλικρίνεια τι σκέφτονται και τι μέλλει γενέσθαι για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Εμείς δεν θα υποστείλουμε τη σημαία των κινητοποιήσεων, θα συνεχίσουμε και τη Δευτέρα και την Τρίτη θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή είναι καθαρά πολιτική και έχει στόχο να υποβαθμίσει και να κλείσει το νοσοκομείο μας αφού δεν δέχονται άλλες εναλλακτικές λύσεις. Εδώ πρέπει να πούμε πως η μετακίνηση του παθολόγου σήμαινε και ταυτόχρονη αδυναμία λειτουργίας και του χειρουργικού τομέα. Καταλαβαίνετε τι σοβαρές επιπτώσεις θα έχει. Και το πιο σοβαρό είναι η μετακίνηση των ασθενών. Εμείς θα επισκεφθούμε και τον Εισαγγελέα να καταθέσουμε τις απόψεις μας για τους κινδύνους που υπάρχουν».

nosokomeio-amal-pathologiki

Χριστοδουλόπουλος: «Κάθε τρεις και λίγο τα ίδια»

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σχολίασε πως «κάθε τρεις και λίγο έχουμε τα ίδια προβλήματα» και τόνισε πως δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η μετακίνηση των ασθενών, καθώς κάποιοι βρίσκονται σε πολύ βαριά κατάσταση με κίνδυνο ζωής. «Φτάνει πια με τον εμπαιγμό κάθε τρεις και λίγο να παίρνουμε υποσχέσεις ότι δεν θα κλείσει το νοσοκομείο αλλά θα αναβαθμιστεί και να βλέπουμε εκ τοις πράγμασοι ότι προσπαθούν να το κλείσουν. Τι άλλο σημαίνει να μεταφερθούν οι ασθενείς εκεί. Να μείνει τριήμερο η κλινική χωρίς ασθενείς και να κλείσει όπως έκλεισε προ μηνών η μαιευτική. Έτσι μεθοδεύεται και το κλείσιμο της παθολογικής. Ε σαν πόλη δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είμαστε εδώ για να μη μετακινηθεί κανένας και να βρουν γιατρό να λειτουργήσει η παθολογική κλινική. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα. Όλοι έχουν ενημερωθεί. Είναι εμπαιγμός αυτό που συμβαίνει. Φτάνει πια».

nosokomeio-amal-pathologiki5

Τσαούσης: «Θέαμα Κολομβίας η μεταφορά των ασθενών»

Σκληρή γλώσσα και βαρείς σχολιασμούς χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης. «Πρόκειται περί ενός οργανωμένου σχεδίου, του υπουργείου, της ΥΠΕ και της διορισμένης διοίκησης. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε νομίζω ότι θα είναι η τελευταία. Η διορισμένη διοίκηση έστειλε ένα «εντέλλεσθε» χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Φανταστείτε το θέαμα της… Κολομβίας να μεταφέρονται σε πομπή οι ασθενείς στον Πύργο. Άνθρωποι που κινδυνεύουν να πεθάνουν από λεπτό σε λεπτό! Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, και κυρίως ποιος διοικητής θα αναλάβει τη νομική ευθύνη. Εμείς ως ιατρικός σύλλογος είμαστε αποφασισμένοι να καταφύγουμε στην Εισαγγελία και να τους καταστήσουμε υπεύθυνους. Για κάθε λύση που προτείνουμε συνέχεια φέρνουν προσκόμματα. Μάλιστα πήραν την γιατρό που εφημερεύει και εμμέσως πλην σαφώς να την απειλούν. Έχουν πέντε γιατρούς στον Πύργο και να ανακαλέσουν κάποια άδεια να καλύψουν τα κενά τους» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε.

«Το νοσοκομείο δεν θα κλείσει και από αύριο ο Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με το νοσοκομείο και το δήμαρχο, θα στέλνουμε έγγραφα τι γιατρούς θέλουμε να μεταφερθούν από τον Πύργο στην Αμαλιάδα. Αυτό το παραμύθι που γίνεται συνέχεια πρέπει να σταματήσει. Έχουμε και εμείς ανάγκες και υποχρεώσεις έναντι των ασθενών. Αν ο διοικητής θέλει να είναι διοικητής του Πύργου, να διοριστεί στο σπίτι του, στην περιουσία του, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είναι διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κι αν θέλει να είναι διοικητής από τα Χανάκια και μετά θα πρέπει να μας το πει. Αυτά τελείωσαν».

diamantopoulos-kostas2

Διαμαντόπουλος: «Το σύστημα Υγείας λειτουργεί οριακά»

Σε ήρεμους τόνους ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος εξήγησε το Σύστημα Υγείας, λειτουργεί οριακά. «Αυτό αφορά τόσο την Παθολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας του Πύργου, όσο και την αντίστοιχη της Αμαλιάδας. Σε συνθήκες «πολέμου», υπάρχουν και στιγμές που υποχρεώνεσαι να λάβεις αποφάσεις σκληρές και αναγκαίες, με μοναδικό κριτήριο, την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών και του Πύργου και της Αμαλιάδας. Αρκεί η έλλειψη ενός ή δυο γιατρών, για να χαθεί η ισορροπία. Μια ισορροπία τρόμου».

Ο κ. Διαμαντόπουλος εξήγησε πως η παθολόγος από το ΓΝ Αμαλιάδας εφημέρευσε χθες στον Πύργο όπως προγραμματίστηκε και από τη στιγμή που ανακλήθηκε η άδεια του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής της Αμαλιάδας, έχει εκλείψει ο λόγος της μεταφοράς των ασθενών.

«Μια κρίση λοιπόν, φτάνει στο τέλος της, έστω και με αυτό τον τρόπο. Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι, επειδή σε αυτές τις κρίσεις, εμφανίζονται κάποια σενάρια συνωμοσιολογίας, έχω να πω ότι, αυτό που προτείναμε χθες (σ.σ. προχθές), ήταν μια λύση ανάγκης. Αν υπήρχε κάποιο σχέδιο σκοτεινών κέντρων και παράκεντρων, για να κλείσει η Αμαλιάδα, το Υπουργείο Υγείας δε θα είχε προκηρύξει δυο θέσεις μονίμων Παθολόγων για την Αμαλιάδα. Και η ΥΠΕ δε θα είχε αντικαταστήσει άμεσα την αναισθησιολόγο που παραιτήθηκε. Επομένως, δεν καταλαβαίνουν όσους μιλούν περί σχεδίων. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η κρίση που προέκυψε, προέκυψε εξαιτίας μια αναρρωτικής άδειας, ταυτόχρονα με μια άλλη άδεια στην Αμαλιάδα. Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τις προσλήψεις των μονίμων Παθολόγων – δυο στην Αμαλιάδα και ενός στον Πύργο, θα δώσει τη λύση. Αρκεί η έλλειψη ενός ή δυο γιατρών, για να αποδιοργανώσει το σύστημα. Γι’ αυτό η προκήρυξη που τρέχει από το Υπουργείο Υγείας, είναι στοχευμένη στις δυο Παθολογικές κλινικές, γιατί είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει. Όταν έρθουν οι γιατροί αυτοί, θα καλυφθούν οι ανάγκες» εξήγησε ο κ. Διαμαντόπουλος θέλοντας να βάλει τέλος σε κάθε σενάριο υποβάθμισης του ΓΝ Αμαλιάδας.

lentzas

Και επισήμως ο Λέντζας

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός του ιατρού Γιάννη Λέντζα στη θέση του διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας. Έτσι μετά από τόσους μήνες χωρίς διορισμένη διοίκηση, αρκετά προβλήματα του νοσοκομείου αναμένεται να μπουν σε μια σειρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων