FOLLOW US: facebook twitter

«Ξεκλειδώνει» η υποδόση του ESM

Ημερομηνία: 11-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Την ερχόμενη Πέμπτη (14/06) θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να επανεξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του ελληνικού προγράμματος.

Ο ESM σημειώνει ότι το Συμβούλιο των Διευθυντών ανέβαλε στη συνεδρίασή του στις 8 Ιουνίου την εξέταση της αξιολόγησης των θεσμών αναφορικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου, για να λάβει περαιτέρω επιβεβαίωση της υλοποίησης όλων των αναγκαίων πληρωμών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων, ώστε να εγκρίνει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ.

Η είσπραξη του συγκεκριμένου ποσού είχε προγραμματιστεί αρχικά για τα τέλη Απριλίου και είχε συνδεθεί με δύο προϋποθέσεις: Την καλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ESM, σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, η πρόοδος κρίθηκε «ικανοποιητική», ενώ πρόοδος σημειώθηκε και αναφορικά με την περαιτέρω μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος