FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν ψεκασμοί για τα κουνούπια

Ημερομηνία: 22-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα, Υγεία

Σύσκεψη στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης με εκπροσώπους Περιφέρειας και ΚΕΕΛΠΝΟ

-Συμμετείχαν ξενοδόχοι και παραγωγοί

Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης στα Λεχαινά, με αντικείμενο την αντιμετώπιση του ζητήματος των κουνουπιών, το οποίο ταλαιπώρησε πολύ την περιοχή την περασμένη χρονιά και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους κατοίκους όχι μόνο με την όχληση αλλά και με κρούσμα ελονοσίας που καταγράφηκε καθώς και  θέματα με τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν αλλοδαπούς τουρίστες.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ και από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ο Δήμαρχος Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Μίγκος και Ανδρέας Χαμουζάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Χάρδας και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης

Παρόντες επίσης ήταν εκπρόσωποι πολλών ξενοδοχείων της περιοχής και εκπρόσωποι παραγώγων  για να ενημερωθούν για το ζήτημα.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας ανέφεραν ότι ο πρώτος διαγωνισμός για τους ψεκασμούς απέβη άγονος και θα επαναληφθεί στις 5 Μαΐου, τονίζοντας ότι θα είναι για 2 χρόνια ώστε να μην υπάρξει και του χρόνου ζήτημα καθυστερήσεων, ενστάσεων κλπ.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι μέχρι να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί από την Περιφέρεια, έχει δοθεί ένα ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης για να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί και να περιοριστεί το φαινόμενο που έχει συνέπειες και στην υγεία αλλά και στην τοπική οικονομία.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ  ενημέρωσαν  για τις ενέργειες που πρέπει να  κάνουν κυρίως οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και οι παραγωγοί ετσι ώστε σε συνδυασμό με τους ψεκασμούς από Δήμο και Περιφέρεια να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο το ζήτημα των κουνουπιών.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος πριν από ένα μήνα προχώρησε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τη διάθεση ποσού 10.000  ευρώ (ανεξάρτητα από την Περιφέρεια ) και μάλιστα θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα οι ψεκασμοί από το Δήμο για την πρόληψη και την αποτροπή των δυσάρεστων καταστάσεων του παρελθόντος.

Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει αντίστοιχη σύσκεψη με συμμετοχή και φραουλοπαραγωγών, πιθανόν στη Νέα Μανωλάδα για την πλήρη ενημέρωσή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος