FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν οι κληρώσεις στο τέλος Οκτωβρίου και θα μοιράζουν 1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα

Ημερομηνία: 26-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για τη φορο-λοταρία

«Πρεμιέρα» αναμένεται να κάνει στο τέλος του τρέχοντος μηνός η Λοταρία αποδείξεων, με έπαθλο 1.000 ευρώ για 1.000 φορολογούμενους, οι οποίοι πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου υπέγραψε χθες την κοινή υπουργική απόφαση για τη διενέργεια του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων, στην οποία επισημαίνει ότι αρμόδια διεύθυνση για τη διενέργεια των κληρώσεων ορίζεται η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η αρμόδια υπηρεσία μέχρι τις πρώτες είκοσι ημέρες κάθε μήνα λαμβάνει τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον προηγούμενο μήνα.

Στο τέλος του μήνα πραγματοποιούνται κληρώσεις που διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από τη μία να λαμβάνονται υπ’ όψιν όλες οι συναλλαγές, από την άλλη πλευρά να δίνονται κίνητρα για συναλλαγές που θεωρούνται μικρής αξίας. Οι κληρώσεις θα είναι μηνιαίες και σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί νικητές που κερδίζουν από 1.000 ευρώ, ποσό που θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο θα διατίθενται 12 εκατ. ευρώ για τις εν λόγω κληρώσεις, γεγονός που σημαίνει φυσικά ότι για φέτος έχουν μείνει «αδιάθετα» 8 εκατ. ευρώ, τα οποία πάντως αναμένεται να διατεθούν σε μια «πανηγυρική» κλήρωση τον Δεκέμβριο.

– Λαχνοί: Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του άρθρου 1, ως εξής:

* Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.

* Για τα επόμενα από 101 μέχρι 500 ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.

* Για τα 501 -1.000 ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.

* Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Οι φορολογούμενοι ενημερώνονται πριν απότην κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον TAXISnet στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr.

Σε περίπτωση λαχνών που κερδίζουν, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο TAXISnet.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος