FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε χθες ο πρώτος ψεκασμός δακοκτονίας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 11-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Από την χθεσινή επίσκεψη  του ατνιπεριφερειάρχη Κ. Μητρόπουλου με τα συνεργεία δακοκτονίας σε Σαλμώνη και Κολίρι

Αρχή από την παραλιακή ζώνη-Προστέθηκε ένας ακόμα τομέας στο δήμο Ήλιδας με Αμαλιάδα-Γεράκι-Καρδαμάς

Ξεκίνησε χθες ο πρώτος ψεκασμός  του προγράμματος δακοκτονίας  2018 στην Ηλεία  και δέκα γεωπόνοι της ΔΑΟΚ Ηλείας πραγματοποιούν καθημερινά εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους για την ορθή υλοποίηση των ψεκασμών.  Οι ψεκασμοί άρχισαν από την παραλιακή ζώνη της Ηλείας, εκεί όπου εντοπίζεται μεγαλύτερος όγκος προσβολής της ελιάς από το δάκο, από την Ζαχάρως έως τα παράλια της Κυλλήνης και θα συνεχιστούν από την Πέμπτη στην ενδοχώρα του δήμου Πύργου και σε άλλες περιοχές. Να σημειώσουμε σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ανάπτυξης κ. Κώστας  Μητρόπουλος,  στους 8 τομείς της δακοκτονίας που έχουν ανακοινωθεί, προστέθηκε ένας ακόμα που δεν υπήρχε πέρυσι,  με τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί και που είναι ο τομέας της Αμαλιάδας, Γεράκι, Καρδαμάς στο δήμο Ήλιδας που αφορά ψεκασμούς επιπλέον 500.000 δέντρων.

Παράλληλα ο κ. Μητρόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της έναρξης της δακοκτονίας τόνισε ότι ” Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να λειτουργήσει το πρόγραμμα της δακοκτονίας στο ακέραιο προστατεύοντας την ελαιοπαραγωγή που αποτελεί βασικό οικονομικό πυλώνα του τόπου μας.
Η συνεργασία όλων των παραγωγών τόσο με τους γεωπόνους όσο και με τους εργολάβους κρίνεται επιβεβλημένη για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”
Εξάλλου σήμερα ο κ. Μητρόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό να ζητήσει  σε δεύτερο χρόνο συμπληρωματικές πιστώσεις από την β΄κατανομή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος