FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε από χθες έως και τις 2 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2017

Ημερομηνία: 22-02-2017 | Συγγραφέας:

eksetaseis-panelladikes-paidia

Νέα δεδομένα για τους υποψήφιους

Ξεκίνησε από χθες Τρτίη 21 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου, η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές 2017, καθώς  οι υποψήφιοι της Γ. Λυκείου  πρέπει να καταθέσουν τις σχετικές δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις

Η διαδικασία αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική και γι’ αυτό επισημαίνεται στους μαθητές ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση και άρα δεν θα μπορούν να δώσουν και εξετάσεις.

Τα παιδιά μπορούν να βρουν την αίτηση είτε στα λύκειά τους είτε στο Διαδίκτυο (www.minedu.gr) και αφού τη συμπληρώσουν θα την καταθέσουν στο λύκειό τους, προκειμένου να γίνει η οριστική ηλεκτρονική καταχώριση. Τα ίδια ισχύουν και για τους μαθητές με αναπηρία, οι οποίοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο λύκειό τους.

-Οι μαθητές θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι:

-Υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ, που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις, από φέτος μπορούν να διεκδικήσουν κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ειδικά οι υποψήφιοι με τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ διεκδικούν εναλλακτικά α) είτε το ανωτέρω κοινό ειδικό ποσοστό β) είτε ξεχωριστό ποσοστό θέσεων των εσπερινών ΕΠΑΛ και μόνο σε ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ.

-Κατά την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι στο μηχανογραφικό δελτίο του Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν εκτός από τις σχολές που αντιστοιχούν στον τομέα εξέτασής τους, επιπλέον και μία Κοινή Ομάδα Σχολών.

-Από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα λειτουργήσουν δύο νέα τμήματα πανεπιστημίων. Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα δύο νέα τμήματα θα ενταχθούν στο 5ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική) για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, και στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Για την εισαγωγή σε αυτά δεν θα απαιτηθεί φέτος εξέταση σε ξένη γλώσσα, για να μην προκληθεί αναστάτωση στους υποψηφίους, καθώς η σχετική ρύθμιση νομοθετήθηκε στο μέσο της σχολικής χρονιάς.

 Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

-Εννέα τμήματα των ΤΕΙ τα οποία επρόκειτο να καταργηθούν σύμφωνα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ «επιβιώνουν» και φέτος θα ενταχθούν ξανά στο μηχανογραφικό δελτίο, όπως αποφάσισαν χτες από κοινού ο υπουργός Παιδείας και εκπρόσωποι των ιδρυμάτων. Πρόκειται για τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Τουριστικών Επιχειρήσεων, Κοινωνικής Εργασίας, Οπτικής Οπτομετρίας), του ΤΕΙ Αθήνας (Εμπορίας και Διαφήμισης), Δ. Μακεδονίας (Διεθνούς Εμπορίου), Ανατολικής Μακεδονίας (Αρχιτεκτονικής Τοπίου), του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Λογοθεραπείας), του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Δασοπονίας) και του ΤΕΙ Μακεδονίας (Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης).

-Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2015 ή το 2016 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Οσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν αίτηση τον Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

– Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει  να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας

6 Ιουνίου αρχίζουν οι Πανελλαδικές

Εν τω μεταξύ σε ρυθμούς εξετάσεων μπαίνει σιγά-σιγά το υπουργείο Παιδείας, καθώς χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε επίσημα το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων στα γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ της χώρας. Έτσι, η 6η Ιουνίου θα είναι η μέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και η 7η Ιουνίου, για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).

Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ, οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, τα αποτελέσματα (βαθμολογία) θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. Εξάλλου, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Πηγή ethnos  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων