FOLLOW US: facebook twitter

«Ξάφνιασαν» χορεύοντας ταγκό στην κεντρική πλατεία

Ημερομηνία: 03-12-2016 | Συντάκτης:

eeeek-plateia-tragoudia

Μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα των ΑμεΑ

-Ξεχωριστή μουσικοχορευτική γιορτή από το ειδικό σχολείο

Ξάφνιασαν, περαστικούς και θαμώνες των καφετεριών, χθες το πρωί, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό δρώμενο στην κεντρική πλατεία της πόλης, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία.

eeeek-plateia-xoros

Υπό τους ήχους, ακορντεόν και σαξόφωνου, χόρεψαν ταγκό με τη βοήθεια των δασκάλων τους και εισέπραξαν από τους έκπληκτους περαστικούς που τους παρακολούθησαν, το πιο ζεστό χειροκρότημα τους. Το ίδιο όμως συνέβη και με το μουσικό χορευτικό δρώμενο που ακολούθησε. Οι μαθητές, συνέχισαν με τραγούδια και πραγματικά ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα τους από την ανταπόκριση του κόσμου ήταν έκδηλος. Ανταπέδωσαν μάλιστα, προσφέροντας τους γλυκίσματα.

eeeek-plateia-zebekiko

«Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των ατόμων με αναπηρία, το σχολείο μας αποφάσισε φέτος να κάνει μια διαφορετική δράση» επισήμανε η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη, μιλώντας για το «flash mob», μια πρωτοποριακή δράση όπως την χαρακτήρισε που στόχο έχει το ξάφνιασμα του κόσμου ώστε να μπορέσει να ευαισθητοποιηθεί και να συμμετέχει στο δρώμενο.

eeeek-plateia-dromeno

«Ένα δρώμενο στο οποίο θα απολαυσει ο κόσμος τα παιδιά μας να χορεύουν, να κάνουν την προσπάθεια τους και να τραγουδάμε όλοι μαζί. Επίσης, έχουμε στήσει και τραπεζάκια με δημιουργίες των μαθητών μας αλλά και με κεράσματα για όλους».

eeeek-dimitrelos-petrogianni-plateia

Tο «παρών» έδωσε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή ημέρα, ξεχωριστή. «Η παρουσία μου εδώ δείχνει την ευαισθησία μας απέναντι σε αυτά τα παιδιά. Ελπίζω και εύχομαι όλοι να συνδράμουν ώστε να αποκατασταθεί το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Και αυτό θεωρώ ότι είναι η καλύτερη για σήμερα ευχή».

eeeek-plateia-kerasmata

Την ξεχωριστή αυτή δράση, παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου, ο σύμβουλος ΑμεΑ του Δήμου Πύργου Γιώργος Παπανικολόπουλος, στελέχη της εκπαίδευσης κ.α.

eeeek-glyka


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος