FOLLOW US: facebook twitter

ΝΕΑΡ και στο Γυμνάσιο Βάρδας!: Δημιουργικές δράσεις για τους μαθητές

Ημερομηνία: 27-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Μετά την εβδομάδα ΝΕΑΡ που ολοκληρώθηκε με πολύ ωραίες δράσεις στο δημοτικό σχολείο Ν. Μανωλάδας και διοργανώθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά, ήρθε η σειρά και για το ΝΕΑΡ Γυμνασίου Βάρδας, στο οποίο μεταφέρθηκε η μεγάλη γιορτή των παιδιών με δράσεις αθλητικές, πολιτιστικές, εικαστικές και καλλιτεχνικές γενικότερα.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εθελοντές έφεραν την άνοιξη- ΕΑΡ- και στο γυμνάσιο της Βάρδας, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές, στο κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιά να καλλιεργήσουν για ένα τριήμερο τις ιδιαίτερες πλευρές της προσωπικότητάς τους, να εκφραστούν, να ζωγραφίσουν, να αθληθούν και γενικά να δημιουργήσουν! Γιατί αυτή η μεγάλη γιορτή είναι συνώνυμη της δημιουργίας.

Έτσι, την πρώτη μέρα τα παιδιά έκαναν ποδηλατάδα, έπαιξαν και χόρεψαν στην παραλία και ακολούθησε η δεύτερη μέρα, εντός του σχολείου με διάφορες δράσεις όπως φλαμένγκο, ταραντέλα και σουινγκ από την Πόπη Παναγοπούλου,   .5-rytmous από την Πάττυ Πετροπούλου, τοξοβολία από την Κατερίνα Πλακούδα, καράτε από τον Γιάννη Παπαλάμπρο,  και ζωγραφική στον τοίχο του σχολείου από την εικαστικό Ελένη Σταθοπούλου.

Και πώς τελείωσε αυτή η μέρα; Μα με γιόγκα από όλους, γυμνάσιο λύκειο, μαθητές και γονείς στο προαύλιο του σχολείου, από τον Δημήτρη Ντιμπέλο και βεβαίως με πολύ μουσική από τρία παιδιά του Λυκείου, την Έφη, τον Τάκη και τον Ρόμπερτ! Βεβαίως στην μεγάλη αυτή γιορτή έγινε και η απονομή βραβείων σε μαθητές από τον Σύλλογο Γονέων Βάρδας.

Μια δράση που η τοπική κοινωνία στήριξε και τα παιδιά υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, αφού κάπως έτσι θα ήταν να είναι παντοτινά το σχολείο των ονείρων τους. ΝΕΑΡ! Μια διαφορετική πλατιά αντίληψη για το πώς πρέπει να λειτουργεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα που δεν πρέπει να περιορίζεται αυστηρά στη μάθηση, αλλά να αφήνει πάντα χώρο για ωφέλιμες δράσεις που καλλιεργούν το σώμα και την ψυχή των μαθητών, δίνοντας τους μια  αίσθηση ελευθερίας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος