FOLLOW US: facebook twitter

Να μείνει εδώ και να αναβαθμιστεί: Μια φωνή η τοπική κοινωνία για τη ΣΕΤΤΗΛ στην χθεσινή διαμαρτυρία που έγινε στο στρατόπεδο

Ημερομηνία: 24-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώτης Κουβέλης για την παραμονή και αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ, το πολιτικό προσωπικό που εργάζεται εκεί και οι τοπικοί φορείς, συμμετείχαν στην χθεσινή προγραμματισμένη διαμαρτυρία στην πύλη του στρατοπέδου. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας διατράνωσαν το πάγιο αίτημα της παραμονής και αναβάθμισης της μονάδας, προσθέτοντας κάποιοι και την εγκατάσταση τάγματος της ΜΟΜΑ στον ίδιο χώρο, για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του πολιτικού προσωπικού της ΣΕΤΤΗΛ, Γιώργος Δημήτρουλας αναφέρθηκε στο σκοπό της κινητοποίησης, την αντίδραση δηλαδή στην προοπτική της μετακίνησης της σχολής στο ΚΕΤΧ Πάτρας και στην αγανάκτηση του προσωπικού για τις πολιτικές παρεμβάσεις – όπως χαρακτηριστικά είπε – για την μεταφορά της ΣΕΤΤΗΛ. Ο κ. Δημήτρουλας αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει λάβει απάντηση ο σύλλογος στα αιτήματα αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο, από τη φυσική και στρατιωτική ηγεσία. Μάλιστα τόνισε πως δεν έχει κατατεθεί καμία επίσημη πρόταση αναβάθμισης της μονάδας απο τη φυσική ηγεσία, ενώ από το 2009 έχει πιστοποιηθεί η ΣΕΤΤΗΛ ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, γεγονός που φανερώνει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει. “Ζητώ από τον ΥΕΘΑ να ορίσει αμερόληπτη επιτροπή αξιολόγησης για τις εγκαταστάσεις της ΣΕΤΤΗΛ και του ΚΕΤΧ. Δεν μπορώ να ανεχτώ λόγω πολιτικών παρεμβάσεων να μετακινηθεί η ΣΕΤΤΗΛ στην Πάτρα. Καλώ τον ΥΕΘΑ να επισκεφθεί την ΣΕΤΤΗΛ και να διαπιστώσει το άριστο των εγκαταστάσεων της σχολής. Να δεσμευτούν οι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες του ΥΕΘΑ, να δεσμευτούν δια του Τύπου για την αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ στο φυσικό της χώρο” είπε φανερά αγανακτισμένος ο κ. Δημήτρουλας.

Ευχαρίστησε δε τους παράγοντες που έχουν έμπρακτα δείξει το ενδιαφέρον τους για την παραμονή της ΣΕΤΤΗΛ, όπως τους βουλευτές Ηλείας κ.κ. Μπαλαούρα και Κουτσούκο,  τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τον δήμαρχο Πύργου, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τ.  Αντωνακόπουλο κ.α.

Ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του πολιτικού προσωπικού της ΣΕΤΤΗΛ κ. Αλεξανδρόπουλος, έκανε την ιστορική αναδρομή της Σχολής και μίλησε για την θετική παρουσία της μονάδας στον Πύργο.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο κ. Αθανασιος Δημητρόπουλος, δήλωσε πως στέκεται συνολικά ως φορέας στο πλευρό των συναδέλφων στη ΣΕΤΤΗΛ, αλλά και όπου υπάρχει πρόβλημα ανάλογο σε στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα, ενώ ο γ.γ. της Π.Ο.Υ.ΕΘ.Α. κ. Σιδέρης επισήμανε το καθήκον της στήριξης των εργαζομένων της ΣΕΤΤΗΛ.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στάθηκε στη στήριξη των φορέων της περιοχής για την παραμονή της ΣΕΤΤΗΛ, επισήμανε πως δεν έχει υπάρξει ποτέ συγκεκριμένη μελέτη για την λειτουργία της ΣΕΤΤΗΛ. Πρότεινε δε όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού μαζί να αντιδράσουν για το θέμα, ενώ χαρακτήρισε την ΣΕΤΤΗΛ το τελευταίο προπύργιο του Πύργου.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας” Γιάννης Αργυρόπουλος στο χαιρετισμό του τόνισε πως “θα πρέπει να λειτουργήσουμε επιθετικά και όχι αμυντικά. Στόχος μας πρέπει να είναι όχι η παραμονή ή η αντιπαράθεση με τους Αχαιούς, αλλά η αναβάθμιση της μονάδας” είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς να επικαιροποιηθούν, να βελτιωθούν και να κατατεθούν στην ηγεσία του ΥΕΘΑ, για να αυξηθεί και η δύναμη του στρατοπέδου. “Είναι δίκαιο, θα γίνει πράξη” είπε ο κ. Αργυρόπουλος χρησιμοποιώντας το γνωστό “μοτό” της κυβέρνησης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος εκπροσωπώντας μαζί με τον συνάδελφό του Παναγιώτη Πλατανιά, την ΠΔΕ, είπε πως “με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή διεκδικούμε σε επίπεδο περιφέρειας” και δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων.

Τοποθετήσεις έκαναν ακόμα υπέρ της παραμονής της ΣΕΤΤΗΛ, η πρόεδρος των Πολυτέκνων Πύργου κα Ηλιοπούλου, που μίλησε για ξεριζωμό της Ηλείας , η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου, Χρύσα Ζούπη, που σχολίασε για το πως θα επηρεάσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους μια πιθανή μετακίνησης της σχολής, ενώ ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Πέππάς, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στον Πύργο και στην Ηλεία καθώς και για προσπάθειες που έκανε ο ίδιος ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος