FOLLOW US: facebook twitter

Ναός Επικούριου Απόλλωνα: Ένα… πυροσβεστικό ο φύλακας άγγελος της περιοχής

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού από τη Κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και τη Δ.Ε Ανδρίτσαινας μέσω του αντιδήμαρχου της Μίλτου Γεωργακόπουλου η τοποθέτηση του μεγάλου φορτηγού Πυροσβεστικού Οχήματος της Ανδρίτσαινας στο πάρκινγκ του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα.

Ο λόγος φυσικά είναι προφανής. Η πρόληψη τυχόν πυρκαγιάς στο σημείο το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το πυροσβεστικό όχημα παρά το γεγονός πως είναι πεπαλαιωμένο και ασυντήρητο, είναι ταυτόχρονα λειτουργικό και χρήσιμο σε μια τέτοια περίπτωση. Διαθέτει δεξαμενή νερού 2,5 τόνων νερού ενώ μπορεί να μετακινηθεί σε όλο το μήκος της Επαρχιακής Οδού Νέας Φιγαλείας – Επικουρίου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινας.

Φυσικά, αποτελούσε και σε κάποιο βαθμό φόβητρο για τους επιτήδειους που ίσως προκαλούσαν πυρκαγιά στο σημείο αφού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έφθανε σε όποιο σημείο ξεσπούσε πυρκαγιά μέχρι να έρθουν τα επόμενα οχήματα από τη Κρέστενα ή τον Πύργο τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 1 ώρας από τις Βάσσες. Άξια λοιπόν, µπορεί να χαρακτηριστεί ως φύλακας άγγελος της περιοχής και ειδικά ενός τέτοιου σπουδαίου μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπως είναι ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα.

Πηγή: ΦΙΓΑΛΕΙΑNEWS24


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος