FOLLOW US: facebook twitter

«Ναι σε όλα». Για πόσο καιρό ακόμα…

Ημερομηνία: 20-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

nai-se-ola

Ο «μηχανισμός στήριξης» του σισύφειου κύκλου μέσα στον οποίο είμαστε παγιδευμένοι, στηρίζεται στο απόλυτο «ναι» που είπαν ως μη όφειλαν όλες οι κυβερνήσεις που ανέλαβαν τη διαχείριση αυτού του τόπου από το 2010 μέχρι σήμερα. Το «ναι σε όλα» έχει οδηγήσει στην καταστρατήγηση όχι απλώς των βασικών ατομικών δικαιωμάτων, όπως το ίδιο το δικαίωμα της επιβίωσης, αλλά και σε μια άλωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων ολόκληρης της χώρας.

Η συνειδητή ή μη ψευδαίσθηση του πολιτικού μας προσωπικού ότι αυτός ο «κύκλος αίματος» μπορεί να έχει αρχή και τέλος, τους καθιστά ανήμπορους να αντιμετωπίσουν τους «τεχνογνώστες» που βυθίζουν με το αζημίωτο σε απόγνωση την κοινωνία. Συνεχίζουν να συνδιαλέγονται μαζί τους εκόντες άκοντες χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι «διαπραγματεύονται» τον πλήρη εξευτελισμό των ανθρώπων και την άνευ ελαφρυντικών καταδίκη της κοινωνίας σε ένα ατέρμονο σπιράλ οδύνης. Με θλιβερή συνέπεια τη στροφή της στην εθνική περιχαράκωση, τις συντηρητικές ιδεολογίες και τον αδιέξοδο νεοφιλελευθερισμό, παρότι έχει διαψεύσει στην πράξη όλες του τις επαγγελίες και που στην πραγματικότητα αποτελεί την γενεσιουργό αιτία όλων των δεινών που βιώνει.

Και την Αριστερά να ακροβατεί σε μια επίσης αδιέξοδη διαχείριση του παρόντος όσο δεν εμπλουτίζει το οπλοστάσιό της με το τεράστιο απόθεμα γνώσης που προσφέρει η ιστορία των ιδεών …


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος