FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν θέλω να δοξασθώ κρυπτόμενος»

Ημερομηνία: 30-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Το μήνυμα της ενότητας αλλά και της ηλικιακής και στελεχιακής ανανέωσης της Κεντροαριστεράς έστειλε χθες από τον Πύργο ο Νίκος Ανδρουλάκης

To μήνυμα της ενότητας αλλά και της ανανέωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς και ηλικιακά και σε ότι αφορά το στελεχιακό του δυναμικό, έστειλε από τον Πύργο στο πλαίσιο περιοδείας του στο νομό ως  υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, ο  ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, σε πολιτική του ομιλία χθες το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Νωρίτερα επισκέφθηκε την Αμαλιάδα και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τοπικούς φορείς. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι η ενότητα της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ηθική, ιδεολογική και πολιτική σε όλα τα επίπεδα.

«Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να αναταχθεί η παράταξή μας να ανανεωθεί να υπάρξει εποχή ενότητας όπου άνθρωποι με επάρκεια θα μπορούν να συγχρονίσουν την παράταξή μας και πάνω από όλα την πατρίδα μας με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια περνάει πάρα πολύ δύσκολα μετά τη χρεοκοπία που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή, όμως από την άλλη πρέπει να γνωρίζουμε ότι για να φύγουμε από αυτό το τέλμα, πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αλλάξουν ρότα. Να υπάρχει ρεαλισμός, σχέδιο και πάνω από όλα συνεννόηση και όχι στείρες συγκρούσεις τις οποίες ζήσαμε  με όλα αυτά που έκαναν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τώρα ο ελληνικός λαός πληρώνει πολύ μεγαλύτερο λογαριασμό και τα παιδιά του συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό, διότι μπορεί να έχουν πολλά προσόντα αλλά πολύ λίγες ευκαιρίες να βρουν δουλειά και να σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα.»

Γι αυτό και τόνισε ότι δική του προσωπική επιδίωξη και στόχος του είναι επιτέλους  να μειωθεί η ανεργία των νέων, να έχουμε ολική πολιτική για το δημογραφικό, και να έχουμε όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης σε αυτήν την εποχή που οι ανισότητες αυξάνονται.  Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου Φορέα.

Ο κ. Ανδρουλάκης πριν την ομιλία του στον Πύργο είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χ. Χριστοδουλόπουλο στην Αμαλιάδα και συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο για τα θέματα της περιοχής.

Για το πώς βλέπει μια πιθανή συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι ένα τέτοιο σενάριο σε καμία περίπτωση δεν ακουμπά στο διαμοίρασμα υπουργικών θέσεων:

«Ο κυπριακός Ελληνισμός κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να φύγει από το μνημόνιο χωρίς να συγκυβερνήσουν ο Συναγερμός με το ΑΚΕΛ. Υπήρχε όμως συνεννόηση και συναίνεση σε όλα τα επίπεδα. Συναίνεση και συνεννόηση δεν σημαίνει συγκυβέρνηση. Αν υπάρξει αυτό το σενάριο, θα είναι μόνο με μια ισχυρή προγραμματική συμφωνία και πάνω από όλα εάν σε τιμήσει ο λαός. Κάποιοι νομίζουν ότι συγκυβέρνηση είναι μόνο το μοίρασμα υπουργικών θέσεων. Με τη δική μου ηγεσία δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε μορφή συγκυβέρνησης να είναι διαμοίρασμα εξουσίας μεταξύ παλαιών πρωταγωνιστών. Αυτήν την προσπάθεια την κάνω γιατί θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε γενιά και να έχουμε ενότητα, θέσεων, απόψεων ιδεών ήθους, μια σύγχρονη συλλογικότητα και όχι μια διανομή εξουσίας μεταξύ πρωταγωνιστών οι οποίοι ψάχνουν μια ευκαιρία να ξαναπαίξουν ρόλο στο πολιτικό προσκήνιο.”

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι αν θα μετέχει  σε οποιοδήποτε σχήμα, ολες οι θέσεις που μέχρι σήμερα διαμοιράζονταν μεταξύ κομματικών αξιωματούχων, θα είναι μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ και με κλειστή τετραετή θητεία.

«Θα πάψει να γεμίζει το κράτος με αποτυχόντες βουλευτές και κομματικούς αξιωματούχους, όπως κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια με άλλες κυβερνήσεις, οι οποίοι τις περισσότερες φορές έχουν ανεπάρκεια να κερδίσουν ευκαιρίες να διαμορφώσουν μια νέα κατάσταση που θα βοηθήσει τη χώρα μας να πάει παρακάτω.»

Προτεραιότητα η Πατρών- Πύργου

Όσον αφορά τα προβλήματα της Ηλείας, ο κ. Ανδρουλάκης επικεντρώθηκε στο έργο Πάτρα- Πύργος τονίζοντας ότι αυτή θα είναι η βασική προτεραιότητα για την Ηλεία και τόνισε ότι ο « οδικός άξονας καθυστερεί γιατί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Σπίρτζη κάνουν παιχνίδια εις βάρος του λαού της Ηλείας. έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει το έργο. Εμείς είχαμε μια άλλη στάση, μιλούσαμε για ένα ενιαίο έργο και όχι να σπάει σε κομμάτια με κίνδυνο να απενταχθεί.  Για ποιο λόγο άλλαξε όλη την αρχιτεκτονική του έργου και τι εξυπηρετεί ο τεμαχισμός του στα οχτώ κι όταν έρθει στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, θα πρέπει να το απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο.» Όσον αφορά την συνολικότερη ανάπτυξη της Ηλείας, ανέφερε ότι ο νομός θα πρέπει να κινηθεί όπως και η γειτονική Μεσσηνία, με άξονες τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή και εξαγωγική δραστηριότητα  που «κούμπωσαν» δημιουργώντας ένα νέο οικονομικό δεδομένο. «Πιστεύω πως και ο Νομός Ηλείας πρέπει να κινηθεί πάνω σε αυτά τα βήματα» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στο σημερινό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς  στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ίδιος υποστηρίζοντας τις θέσεις του.

«Δεν θέλω να δοξαστώ κρυπτόμενος. Θέλω ο κόσμος να μας γνωρίσει και συνειδητά να ψηφίσει αυτόν που διευρύνει τα όρια της παράταξης. Για αυτό γυριζω όλη την Ελλάδα, μιλάω με συμπολίτες μας,  αγωνίζομαι και θα μείνω στην παράταξη, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, για να γίνει η Δημοκρατική Παράταξη το όχημα για να εξορθολογήσουμε τη συζήτηση στην Ελλάδα και όχι η διχόνοια και η μιζέρια να ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία καθημερινά. Το κάνω στο όνομα των παιδιών μας και των φίλων μας που είναι στο εξωτερικό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος