FOLLOW US: facebook twitter

Νέο κούρεμα 100% σε δανειολήπτρια από τον Πύργο: Το Ειρηνοδικείο Πύργου εξαίρεσε και την κύρια κατοικία της από την εκποίηση

Ημερομηνία: 06-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Απόφαση – ανάσα για μια ιδιωτική υπάλληλο εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Πύργου. Στην υπόθεση που χειρίστηκε η δικηγόρος Πύργου Δώρα Καλάκου, η ιδιωτική υπάλληλος βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εξ αιτίας της οφειλής ποσού 18.268 ως υπόλοιπο δανείου που είχε λάβει από τον ΟΕΚ μέσω τράπεζας. Το δικαστήριο «κούρεψε» τις οφειλές σε ποσοστό 100% και παράλληλα εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία της γυναίκας, προστατεύοντας επί της ουσίας διπλά, την ίδια και το σύζυγό της.

Η γυναίκα που δικαιώθηκε είναι μια ιδιωτική υπάλληλος με πολύ χαμηλό εισόδημα, ενώ ο σύζυγός της είναι άνεργος τα τελευταία χρόνια. Στην απόφασή της η Ειρηνοδίκης Πύργου, έλαβε υπόψιν της πως βάσει και των στοιχειών της ΕΛΣΤΑΤ, το κόστος της στοιχειώδους διαβίωσης δύο ενήλικων ανέρχεται στο ποσό των 906 ευρώ μηνιαίως, ενώ το συνολικό μηνιαίο εισόδημα της της οικογένειας είναι κατά πολύ χαμηλότερο και δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες. Συνεπώς – όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης – βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Το Δικαστήριο δέχθηκε πως η αιτούσα διαβιώνει υπό τα όρια της φτώχιας και κατά την συνήθη πορεία των πραγμάτων στην περίπτωσή της, δεν αναμένεται βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης, λόγω της ηλικίας της, του είδους της εργασίας της και του ότι ο σύζυγός της είναι μακροχρόνια άνεργος. Συνεπώς εκ του μισθού της δεν είναι δυνατό να καλυφθούν στο μέλλον οι στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειας της, ενώ ούτε η μελλοντική συνταξιοδότησή της δεν θα της αποφέρει εισοδήματα ικανά να ανταπεξέλθει στην καταβολή των δόσεων της με κίνδυνο για την επιβίωσή της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος