FOLLOW US: facebook twitter

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ της μεταφοράς των μαθητών: Διαμαρτυρία μαθητών και γονέων από τον Ελαιώνα, τον Αμπελώνα και το Κουζούλι

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:

Η αλλαγή σχολείου πέραν αυτού που θα έπρεπε να έχουν γραφτεί χωροταξικά, δημιουργεί προβλήματα στη μεταφορά προς τον Πύργο για δεκάδες μαθητές από τα χωριά, Ελαιώνας, Αμπελώνας και Κουζούλι.

Τις προηγούμενες ημέρες η πρωτοβουλία του ΚΤΕΛ να πάρει πίσω τις κάρτες «ελευθέρας» από τους μαθητές που αντί για το γυμνάσιο – λύκειο Βουνάργου, πηγαίνουν στο 1ο γυμνάσιο και 1ο λύκειο Πύργου, άναψε φωτιές στα τρία αυτά χωριά. Έτσι χθες νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και στη διοίκηση του ΚΤΕΛ.

Αργά το μεσημέρι δόθηκε μια προσωρινή λύση με την επιστροφή των δελτίων στους μαθητές για μια εβδομάδα έως ότου επανεξεταστεί το θέμα, που αν και γνωστό από τα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη φορά πήρε διαστάσεις…

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, εξήγησε πως ενώ οι μαθητές στα παραπάνω χωριά, χωροταξικά σύμφωνα με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν ως σχολείο το Βούναργο, πολλοί εξ αυτών εδώ και χρόνια φοιτούν κυρίως στο 1ο γυμνάσιο και το 1ο λύκειο Πύργου.

«Τα παιδιά μετακινούνται με τα ειδικά μαθητικά δελτία, που δεν πληρώνουν την μετακίνηση τους προς το σχολείο και όταν έρχονται στα φροντιστήρια τους πληρώνουν το 50%. Με εφαρμογή των διατάξεων η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν μπορεί να καλύψει τα παιδιά αυτά τα οποία δεν πηγαίνουν στο σχολείο που προβλέπεται από την χωροταξική κατανομή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εμείς δεν εμπλεκόμαστε σε αυτό το θέμα που είναι αρμοδιότητας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να προσφέρουμε και εμείς από την δική μας πλευρά – καθώς εμείς πληρώνουμε όλο το έργο της μεταφοράς – τις καλές μας υπηρεσίες προς το κ. Δημητρέλλο.

Θα μιλήσουμε μαζί του, καθώς ευαισθητοποιείται και σίγουρα καταλαβαίνει το θέμα και στο πλαίσιο των σχέσεων που έχουμε, θα το συζητήσουμε και πιστεύω ότι είναι σε μια διαδικασία θετικής επίλυσης του θέματος και πιστεύω ότι θα έχουμε και μία απάντηση.

Από την πλευρά των γονέων ο Κυριάκος Καραντώνης από τον Ελαιώνα, επισήμανε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, όταν από το ΚΤΕΛ πήραν τα δελτία των μαθητών που αφορούν στη μετακίνησή τους, καθώς θα έπρεπε να μεταφέρονται προς το Βούναργο και όχι προς τον Πύργο. «Εμείς γνωρίζουμε ότι χωροταξικά ανήκουμε στο Βούναργο, αλλά επειδή οι δουλειές μας και τα φροντιστήρια των παιδιών είναι στον Πύργο, τα παιδιά ακολουθούν εκεί.

Τα παιδιά έχουν γραφτεί κανονικά στα σχολεία. Επειδή δημιουργήθηκε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα μαζευτήκαμε με τους υπόλοιπους γονείς πήγαμε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκθέσαμε το πρόβλημα μας, προτείναμε να δουν το πρόβλημα των παιδιών μας. Είπαμε ότι τα παιδιά που είναι από τη Β΄ γυμνασίου να συνεχίσουν να φοιτούν στο Πύργο και να δοθούν τα μαθητικά δελτία προκειμένου τα παιδιά να μετακινούνται δωρεάν και όσα παιδιά ξεκίνησαν στο Βούναργο, καλώς το έπραξαν.

Δεν λέμε όχι στο σχολείο αλλά και οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν από την αρχή ότι το παιδί του ανήκει και θα πάει στο συγκεκριμένο σχολείο» είπε μεταξύ άλλων. Μετά την συνάντηση που υπήρξε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, έγινε γνωστό πως την Τετάρτη θα δοθεί μια απάντηση καθώς η ημερήσια επιβάρυνση μεταφοράς για κάθε παιδί από τα χωριά αυτά προς τον Πύργο φτάνει τα 10 ευρώ.

Γονείς και παιδιά χθες το πρωί επισκέφθηκαν και το ΚΤΕΛ Ηλείας όπου έθεσαν και εκεί το θέμα και ζήτησαν να επιστραφούν οι κάρτες στους μαθητές, καθώς η αφαίρεσή τους έγινε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και κάποια παιδιά πλήρωσαν το αντίτιμο του εισιτηρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος