FOLLOW US: facebook twitter

Νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Πύργου ο Γ. Κούγιας

Ημερομηνία: 05-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Υποστηρικτής της επαναλειτουργίας του τμήματος ΠΛΗ & ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου είναι ο νέος πρόεδρος του, Γιάννης Κούγιας.

 

Ακόμα έναν σύμμαχο, στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου που βρίσκεται σε καθεστώς μεταβατικότητας μέχρι το 2018, απέκτησε το Τριτοβάθμιο Ίδρυμα της πόλης. Ο λόγος για τον νέο πρόεδρο του, τον καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Γιάννη Κούγια που αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος Θανάση Κούτρα.

Ο κ. Κούγιας, εμφανίστηκε ως ένθερμος υποστηρικτής της επαναλειτουργίας του τμήματος επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις και οι αλλαγές που έγιναν με το Σχέδιο «Αθηνά» ήταν άστοχες και πρόχειρες. «Ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας είναι να ξαναμπεί στο μηχανογραφικό το τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ, διότι θεωρούμε ότι είναι τμήμα βιώσιμο που δεν έπρεπε να κλείσει. Δυστυχώς το Σχέδιο Αθηνά, το οποίο κατά τη γνώμη μου έγινε με προχειρότητα, επέφερε εξελίξεις αντίθετες από τη βούλησή μας.

Η πείρα μου όλα αυτά τα χρόνια στον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της παιδείας δείχνει ότι ο εκάστοτε υπουργός παίρνει τις δικές του αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις. Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι αταλάντευτα υπέρ της επαναλειτουργίας του τμήματος, της διατήρησης του και της ενδυνάμωση του» επισήμανε και πρόσθεσε ότι κατανοεί τη σπουδαιότητα της ύπαρξης ενός τμήματος σε επαρχιακή πόλη. «Διδάσκω σε τμήμα που δεν είναι στην έδρα του ιδρύματος (στο Αγρίνιο) και κατανοώ πλήρως τη σημασία της ύπαρξής του σε μια πόλη όπως ο Πύργος. Τα οφέλη τόσο για την πόλη όσο και για τους σπουδαστές είναι σημαντικά, πόσο μάλλον για ένα τμήμα όπως το Πληροφορικής & ΜΜΕ που ήταν από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στον απερχόμενο πρόεδρο του τμήματος κ. Θανάση Κούτρα τονίζοντας ότι θα επιδιώξουν από κοινού το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το τμήμα που δεν είναι άλλο από την επαναλειτουργία του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος