FOLLOW US: facebook twitter

«Νέοι Αγρότες, καλλιεργούμε το συνεργατισμό»

Ημερομηνία: 01-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

23synedrio-neoi-agrotes

Στη Ρόδο το 23o Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών 23-25 Σεπτεμβρίου 2016

Στο  νησί της Ρόδου επέλεξε να πραγματοποιήσει φέτος το 23ο Συνέδριο της, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το θέμα στο οποίο είναι αφιερωμένο το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι «Νέοι Αγρότες, καλλιεργούμε το συνεργατισμό».

Πρόκειται για ένα επίκαιρο ζήτημα μετά την πρόσφατη αναθεώρηση της νομοθεσίας στη χώρα μας, αλλά και ταυτόχρονα πολύ ουσιαστικό για τους αγρότες αφού το μέλλον του αγροτικού κόσμου περνάει μέσα από τις μορφές συνεργασίας.

Μέσα από το συνέδριο, τις θεματικές του και τα εργαστήρια του οι νέοι αγρότες της χώρας μας προσδοκούν στην από κοινού διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής για τα αγροτικά ζητήματα και για πρώτη φορά για τα αλιευτικά ζητήματα και τις υδατοκαλλιέργειες της χώρας μας.

Η επιλογή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έγινε με κριτήρια την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των νέων αγροτών των νησιών, που αποτελούν δυναμικό κομμάτι της τοπικής αγροτικής δραστηριότητας και έχουν μεγάλη προοπτική ανάπτυξης.

Έχουν κληθεί για να παραστούν και να μιλήσουν αγρότες- εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και να παρουσιάσουν πετυχημένα συνεταιριστικά σχήματα και πρακτικές.

 Η Π.Ε.Ν.Α., μόνη θεσμοθετημένη συνδικαλιστική οργάνωση για τις Νέες και τους Νέους Αγρότες της χώρας μας, καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν στο συνέδριο προκειμένου να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, αλλά και για τους τρόπους οργάνωσης και καλύτερης λειτουργίας των αγροτικών τους επιχειρήσεων.

Το φετινό συνέδριο θα υλοποιηθεί στους χώρους του ξενοδοχείου Rodos Palace από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Το αναλυτικό θεματολόγιο του συνεδρίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο του συνεδρίου: www.synedriopena.gr

e-mail: synedrio.pena.2016@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2441076184, 6981019395, 6973999402


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος