FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Μπαλαούρας: Να μην καθυστερεί η μετεγκατάσταση προσφύγων

Ημερομηνία: 22-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα κατέθεσαν χθες ο Μάκης Μπαλαούρας και ο Γιώργος Ψυχογιός, σχετικά με τις καθυστερήσεις στη διαδικασία μετεγκαταστάσεων των προσφύγων. Την Ερώτηση  συνυπέγραψαν άλλοι 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, σύμφωνα με πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει αυξηθεί ο ρυθμός των μετεγκαταστάσεων προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία προς κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως κάποιες χώρες, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, εξακολουθούν να μην τους δέχονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, τον περασμένο μήνα ο υπουργός συμφώνησε με το Γερμανό ομόλογό του να περιοριστεί προσωρινά ο αριθμός των ατόμων που μεταφέρονται κάθε μήνα από την Ελλάδα στη Γερμανία βάσει της διαδικασίας της οικογενειακής επανένωσης. Η οικογενειακή επανένωση αποτελεί το δικαίωμα ενός πρόσφυγα να επανενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται σε άλλο κράτος-μέλος. Μία τέτοια συμφωνία όμως, η οποία καθυστερεί τις διαδικασίες για την επανένωση προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας με άλλα μέλη της οικογένειάς τους που διαμένουν στη Γερμανία, βρίσκεται σε κάθε περίπτωση εκτός του διεθνούς και ευρωπαϊκού πλαισίου για την προστασία των προσφύγων.

Σχετικά με τα δύο παραπάνω θέματα, οι βουλευτές ρωτάνε τον υπουργό ποιες περαιτέρω πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, ώστε να προχωρήσει η ουσιαστική και γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα, καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση απ’ όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. των προβλεπόμενων για την οικογενειακή επανένωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος