FOLLOW US: facebook twitter

Μυήθηκαν στα μυστικά της γιόγκα!: Τεράστια επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Ηλιοστάσι στον Πύργο

Ημερομηνία: 26-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Το τρίπτυχο «γιόγκα- υγεία- ευεξία» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δεκάδες «ψαγμένα» κυρίως άτομα που «μυήθηκαν» και ταξίδεψαν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, σκέψης και άθλησης, για ένα τριήμερο, από την Παρασκευή έως και χθες το βράδυ, στον υπέροχο χώρο στο κτήμα Ηλιοστάσι στον Πύργο, στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα! Μια πολυθεματική εκδήλωση, ανοιχτή στο ευρύ κοινό, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Πύργου και της Ηλείας, με την συμμετοχή διακεκριμένων δασκάλων, γιατρών  και θεραπευτών οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να παραδώσουν μαθήματα. Με 34 συνολικά εργαστήρια, σεμινάρια και ομιλίες για την Γιόγκα, τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείεςαπό 28 ειδικευμένους επιστήμονες και δασκάλους γιόγκα.

Η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου, όπως και οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, απέδειξαν ότι η γιόγκα είναι για όλους, αν και το «δέντρο» της γιόγκα έχει πολλά «κλαδιά» δηλαδή πολλές σχολές, άλλες εστιάζουν στις ασκήσεις, στις λεγόμενες ασάνες, άλλες έχουν μια πιο πνευματική διάσταση- υπήρχαν και τμήματα διαλογισμού- αλλά και άλλα είδη πιο θεραπευτικά και τονωτικά.  Η λέξη γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα yuj (=ενώνω) και ουσιαστικά σημαίνει «ενώνω το σώμα με την ψυχή». Η γιόγκα, λοιπόν, δεν είναι «σκέτη» γυμναστική, αν και πολλοί την εφαρμόζουν με μόνο σκοπό να δυναμώσουν το σώμα τους ή να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στον αθλητισμό και το χορό. Ωστόσο, η αληθινή γιόγκα συνδυάζει τη σωματική με την πνευματική εξάσκηση και στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα, όσοι συμμετείχαν γνώρισαν τα πάντα!

Η έναρξη της πολυθεματικής αυτής εκδήλωσης, έγινε την Παρασκευή το απόγευμα, όπου η οικοδέσποινα του Κτήματος Εύη Χρονοπούλου είπε λίγα λόγια για το Φεστιβάλ, τονίζοντας ότι όλες αυτές οι εναλλακτικές δράσεις και η αναζήτηση της εσωτερικότητας του ανθρώπου, μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να δούμε με άλλο σκεπτικό τον τρόπο ζωής μας». Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγή Μεταξάτου «Το μέλλον ήρθε πιο νωρίς» από την ομοιοπαθητικό – γενική ιατρό Ηλιοστάλακτη Κόντου και τον ίδιο τον συγγραφέα, ενώ η βραδιά έκλεισε με την προβολή της ταινίας «Awake» (Το Ταξίδι της Αφύπνισης) των Paola di Florio και Lisa Leeman.

Τα εργαστήρια ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί, διήρκεσαν όλο το διήμερο, από το πρωί ως το βράδυ και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή αργά το απόγευμα,  όπου γίνονταν σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους του Κτήματος. Διαλογισμός, Τσιπγκονγκ, πιλάτες, ρέικι, σιάτσου, ομοιπαθητική, ύπνωση, εναλλακτικές θεραπείες, βελονισμός, ρεφλεξολογία κλπ, μια τεράστια γκάμα μαθημάτων όπου ο καθένας μπορούσε να παρακολουθήσει μόνο με 10 ευρώ την ημέρα, ή 15 ευρώ το διήμερο. Καταπληκτική και μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες  που δύσκολα θα βρουν τόσους ειδικούς συγκεντρωμένους για ένα τόσο μεγάλο θεματικό φεστιβάλ όπως η Γιόγκα.

Η τεράστια πραγματικά επιτυχία που γνώρισε το 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα στον Πύργο, θα είναι και το «διαβατήριο» για την επανάληψή του, σε επόμενο χρόνο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος