FOLLOW US: facebook twitter

Μπαχ(αλο)… εν κρανίω

Ημερομηνία: 05-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Mια γυναίκα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων έφτυσε ένα μαέστρο γιατί η ορχήστρα έπαιζε τον Γερμανό συνθέτη Μπαχ και όχι κάποιον Έλληνα! Ανάμεσα σε όσα συμβαίνουν τελευταία, η κωμική όσο και τραγική περίπτωση, είναι ενδεικτική του παροξυσμού που έχει προκληθεί από την υπερβολή της δημαγωγίας για το Μακεδονικό.

Εξάλλου, η εξάντληση του ιδιότυπου εθνικιστικού “ανένδοτου” που κήρυξε η ΝΔ, με ουρά το ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει το μέτωπο σε εκφυλισμό. Οι συγκεντρώσεις απευθύνονται πλέον σε ολιγομελείς γραφικές ομάδες, που ελέγχονται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή και απλά εξυπηρετούν το τηλεοπτικό σόου συγκεκριμένων δελτίων ειδήσεων για το αφήγημα των “αγανακτισμένων πολιτών”. Μόνο που χρειάζεται λίγο προσοχή στις ζωντανές συνδέσεις, όπως στη χτεσινή στη Θεσσαλονίκη ή πριν μερικές ημέρες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιανία, γιατί η εικόνα εκθέτει, αποκαλύπτοντας πως οι εναπομείναντες “μακεδονομάχοι’ εξαντλούνται σε μικρές ομάδες με πυρήνα τους νεοναζί.

Με την ακροδεξιά διολίσθηση, η ΝΔ θεωρητικά προσδοκούσε να κερδίσει ψήφους από την ακροδεξιά και να αποτρέψει τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στα δεξιά της, κάτι που όμως εξαρτάται από πολύ διαφορετικούς παράγοντες και όχι από τη στάση της. Η τοξικότητα δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική σκηνή, αλλά διαχέεται ανεξέλεγκτα στην κοινωνία και προσαρμόζεται στις θέσεις του καθενός. Όπως τα Fake News. Οι δε επιπτώσεις της δεν έχουν ημερομηνία λήξης τις επόμενες εκλογές.

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος