FOLLOW US: facebook twitter

«Μπαλάκι» οι αρμοδιότητες για την προμήθεια των φαρμάκων

Ημερομηνία: 22-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

dakoktonia

Πυροδοτεί αντιδράσεις  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το θέμα της δακοκτονίας που κινδυνεύει να τιναχτεί στον «αέρα»

Το θέμα που προέκυψε με τη διαδικασία της δακοκτονίας και τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στο υπουργείο Εσωτερικών θορύβησε την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας που ήδη από τις προηγούμενες χρονιές αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα λόγω των μειωμένων πιστώσεων με τους παραγωγούς να επιρρίπτουν ευθύνες για την μεγάλη πληγή του δάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδραση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ήταν άμεση όπου απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή Γιάννη Τσιρώνη, όπου καταγγέλλει πως με αυτές τις πρακτικές υπονομεύεται η διαδικασία της δακοκτονίας.

Σε σύντομη δήλωσή του η αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος τόνισε πως «… ήδη η Περιφέρεια έχει στείλει επιστολή όπου αναφέρεται πως με τον τρόπο αυτό υπονομεύεται το πρόγραμμα της δακοκτονίας και ζητάμε την κατανομή των πιστώσεων που έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ στις Περιφερειακές Ενότητες, για να γίνει η προμήθεια φυτοπροστατευτικών φαρμάκων».

Ανακοίνωση από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας σε σχέση με το θέμα ζητά:

– Να ξεκινήσει αμέσως από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο διαγωνισμός για την προμήθεια των φαρμάκων δακοκτονίας.

-Να αυξηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες οι πιστώσεις προς τις Περιφέρειες και να κατανεμηθούν αμέσως ώστε οι Περιφέρειες να ξεκινήσουν τους διαγωνισμούς για τα συνεργεία ψεκασμών και τους παγιδοθέτες.

-Να δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα ποσά που εισπράττει το Δημόσιο κάθε χρόνο από τα ανταποδοτικά τέλη εισφοράς δακοκτονίας, τα οποία καταβάλλουν οι παραγωγοί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος