FOLLOW US: facebook twitter

Μπαίνει χρονοδιάγραμμα για τα έργα της ΟΧΕ

Ημερομηνία: 14-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

siskepsi-oxe

Σύσκεψη για τη χερσαία ζώνη του Κατακόλου – Ελπίδες για ολοκλήρωση στην ανάπλαση του Πύργου

Με τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της ΠΔΕ συναντήθηκαν χθες στην ΠΕ Ηλείας, φορείς του Πύργου και της Ηλείας, προκειμένου να δρομολογηθεί το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Κατακόλου. Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης της «πράσινης διαδρομής» στον Πύργο, που έχει «παγώσει» τους τελευταίους μήνες λόγω προβλημάτων που αφορούν στις μελέτες που έχουν γίνει. Και εκεί όμως διαφαίνονται ελπίδες να «ξεκολλήσει» το έργο και επιτέλους να παραδοθεί άρτιο στην κοινωνία προς χρήση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας και του δήμου Πύργου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής δήλωσαν αισιόδοξοι για την εξέλιξη του έργου ανάπλασης της χερσαίας ζώνης που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.

Ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε πως οι διαδικασίες μετά τη χθεσινή σύσκεψή επιταχύνονται. «Ένα βασικό έργο – δράση της ΟΧΕ είναι η παρέμβαση στην χερσαία ζώνη του Κατακόλου και είναι το βασικότερο έργο. Είμαστε εδώ να καθορίσουμε τα χρονοδιαγράμματα για να είμαστε όλοι έτοιμοι να προχωρήσει το έργο γρήγορα. Η διαχειριστική αρχή έχει βγάλει από τον Αύγουστο την πρόσκληση με τα έργα, στα οποία εντάσσεται το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης. Είμαστε σε καλό σημείο υπάρχει συνεργασία πολύ καλή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συντονίζουμε τις τεχνικές μας υπηρεσίες και ελπίζουμε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου που η πρόσκληση αυτή λήγει να έχουμε εντάξει το έργο». Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας σχολίασε πως ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη του νομού, αποτελεί η συνεργασία και τόνισε πως η ΟΧΕ αποτελεί τη σπουδαιότερη βάση ανάπτυξης στην περιοχή.

Η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της ΠΔΕ, Άλκηστη Σταθοπούλου, μίλησε για τη συνάντηση και τα έργα που συζητήθηκαν. «Το πρώτο έργο αφορά τη λιμενική ζώνη του Κατακόλου, το οποίο θέλουμε να χρηματοδοτηθεί από το Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 και ήρθαμε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες και να λύσουμε τα προβλήματα προκειμένου να εγκριθεί η πρόταση για χρηματοδότηση σύμφωνα με την πρόσκληση που είναι ανοιχτή και λήγει στο τέλος του μήνα. Το δεύτερο θέμα είναι ένα έργο το οποίο ήδη υλοποιείται και εκτελείται, η ανάπλαση στον Πύργο, ένα έργο το οποίο θα δώσει μία νέα πνοή στην πόλη στο αστικό κέντρο και θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα. Να προσθέσω ότι το έργο του Κατακόλου είναι ένα από τα έργα που συμπεριλαμβάνεται στην στρατηγική της ΟΧΕ για τον τουριστικό άξονα Πύργος- Κατάκολο- Αρχαία Ολυμπία» είπε η κα Σταθοπούλου και επισήμανε πως σε ότι αφορά την ανάπλαση στην πόλη του Πύργου, υπάρχει δυνατότητα να ολοκληρωθεί παρά τα προβλήματα και να παραδοθεί στην κοινωνία.

Συγχρονισμός για το μεγάλο έργο στο Κατάκολο

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, εμφανίστηκε συγκαταβατικός και δήλωσε πως πρέπει να κατατεθούν προτάσεις άρτιες και απόλυτα τεκμηριωμένες τεχνικά. «Υπάρχουν ελλείματα στις μελέτες μας, στην ολοκλήρωση των φακέλων και πιστεύω ότι έκανε πολύ καλή δουλειά ο αντιπεριφερειάρχης που μας μάζεψε σήμερα εδώ και είδε τις αδυναμίες που έχουμε και θα αλληλοσυμπληρωθούμε. Την  επόμενη εβδομάδα σε ότι αφορά το δήμο Πύργου θα έχουμε ένα νέο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το συμβούλιο που θα κάνει δύο μέρες πριν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και δύο ημέρες μετά η Περιφέρεια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το ξεκίνημα ενός μεγάλου έργου στο Κατάκολο το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα που προγραμματίζουμε μας βάζει στην πορεία ανάπτυξης του τόπου μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πλέον το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης περνά από τη θεωρία στην πράξη. Ευχαρίστησε τους φορείς για τη συνεργασία και τη βοήθεια που θα παράσχουν από τεχνικής πλευράς στο ΔΛΤ Πύργου και δήλωσε πως όλοι θα είναι έτοιμοι βάσει χρονοδιαγράμματος να προχωρήσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος