FOLLOW US: facebook twitter

Μπήκαν τα καζάνια στη φωτιά…

Ημερομηνία: 22-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

olena1

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την 7η Γιορτή Τρύγου Ωλένης – Πετιμέζι, μούστος και γλυκά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Ωλένη»

– Και αφιέρωμα για το σταφύλι στη διατροφή

Η 7η Γιορτή του Τρύγου στην Ωλένη, αποτελεί γεγονός. Μια γιορτή που έχει γίνει πλέον θεσμός για την ευρύτερη περιοχή της Ωλένης καθώς συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πύργου μα και κόσμου από όλη την Ηλεία, που συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή βραδιά με πολύ μουσική, χορό, παραδοσιακά εδέσματα, άφθονο κρασί και πολύ μεράκι για την διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού.

olena7

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «η Ωλένη» και τα μέλη του που είναι και οι διοργανωτές των εκδηλώσεων και βεβαίως οι οικοδεσπότες, όλες αυτές τις μέρες, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη διήμερη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Οκτωβρίου στην πλατεία του χωριού.

olena2

olena5Τρύγησαν τα αμπέλια, πάτησαν τα σταφύλια και σειρά πήραν τα καζάνια που μπήκαν στη  φωτιά για την δημιουργία του μούστου και την παραγωγή πετιμεζιού. Ακολουθούν τα μουστοκούλουρα που θα ψηθούν σε παραδοσιακούς φούρνους και μετά σειρά έχει η κατασκευή γλυκών από σταφύλι.

olena4

Δραστηριότητες ομαδικές που απαιτούν κόπο αλλά στην Ωλένη μετατρέπονται σε πολυήμερη γιορτή χαράς και δημιουργίας.

olena6

Μια συλλογική προσπάθεια των κατοίκων με κορυφαία στιγμή, τις μοναδικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν και φέτος στο χωριό, συμπεριλαμβάνοντας και ένα ειδικό αφιέρωμα για το ρόλο του σταφυλιού και της σταφίδας στη διατροφή μας με ομιλητή των Διευθυντή Αγροτικής και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Κυπαρισσίας Αντώνη Παρασκευόπουλο, Γεωπόνο αλλά και την παρουσίαση σχετικού δρώμενου από τα μέλη του συλλόγου, αφού όπως κάθε χρόνο στην πλατεία του χωριού αναβιώνει παραδοσιακά ο τρύγος με γιορτινό χρώμα.

olena3

Παράλληλα θα υπάρχουν χορευτικά συγκροτήματα, τραγούδια του τρύγου και πολλές άλλες δράσεις, ενώ όλος ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γευτεί τα παραδοσιακά εδέσματα που έχουν παρασκευάσει με αγάπη και μεράκι οι νοικοκυρές του χωριού…


Σχόλιο για "Μπήκαν τα καζάνια στη φωτιά…"

  1. Ο/Η Hellenic raisins λέει:

    Αυτό το γνωρίζατε για την κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα;
    Από τις σύγχρονες κλινικές μελέτες που είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά,αποδεικνύεται ότι από την ένταξή της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση, δημιουργείται «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνεται η «κακή» χοληστερίνη, παρατηρείται θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών και στα πλαίσια μια ισορροπημένης διατροφής δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς!
    Μάθετε περισσότερα εδώ:
    https://greekraisins.wordpress.com/
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
    http://goo.gl/GdRG1R

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος