FOLLOW US: facebook twitter

Μπήκαν στο σπίτι της ζωής τους

Ημερομηνία: 09-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

andravida-ergatikes-katoikies-oaed3

Παραδόθηκαν χθες τα έξι διαμερίσματα στους τυχερούς δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας (ΟΑΕΔ)

 Σχεδόν εφτά μήνες μετά την κλήρωση των έξι εργατικών κατοικιών του ΟΑΕΔ στον οικισμό Ανδραβίδα 1, έγινε χθες η παράδοση τους στους τυχερούς. Από τους 15 δικαιούχους έξι είδαν την τύχη να τους χαμογελά και πλέον παρέλαβαν τα κλειδιά και τα προσωρινά παραχωρητήρια για να μπουν στο δικό τους σπίτι.  Τα έξι διαμερίσματα είναι εμβαδού 82 έως 126 τ.μ. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών προχώρησαν οι διαδικασίες και χθες ήταν μια υπέροχη ημέρα για όλους τους νέους ιδιοκτήτες. Στο σύνολο τους πρόκειται για οικογενειάρχες με παιδιά και όπως ήταν αναμενόμενο ένα σπίτι – δώρο στον καιρό της κρίσης, είναι κάτι παραπάνω από όνειρο ζωής. Η παράδοση έγινε από τους εκπροσώπους του ΟΑΕΔ – φορέα ως συνεχιστή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και τους εκπροσώπους του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

andravida-ergatikes-katoikies-oaed5

Με την πρώτη ματιά τα διαμερίσματα εντυπωσιάζουν με την ποιότητα κατασκευής και τους χώρους τους. Ιδιαίτερα κάποιοι που έχουν μεγάλες οικογένειες πραγματικά μπορούν να βρουν σε αυτά την ιδανική στέγη, με ευρύχωρα δωμάτια και κουζίνα, δύο τουαλέτες και διαμπερή. Οι τυχεροί που χθες παρέλαβαν τα διαμερίσματά τους, είναι ο Παναγιώτης Δρακόπουλος από την Ανδραβίδα, πατέρας τριών παιδιών, ο Αριστείδης Μουσερής από την Ανδραβίδα, πατέρας εφτά παιδιών, ο Γιώργος Παυλόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, η Νίκη Μαρτζάκλη από την Ανδραβίδα μητέρα δύο παιδιών, η Μαρία – Αναστασία Νικολοπούλου από την Ανδραβίδα, μητέρα δύο παιδιών και ο  Νίκος Νικολόπουλος από τα Λεχαινά πατέρας ενός παιδιού.

andravida-ergatikes-katoikies-oaed4

Σημαντική μέρα για τις οικογένειες των δικαιούχων

  Όπως δήλωσε η Προϊσταμένη Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου, «είναι μια ωραία μέρα που δίνουμε προς διάθεση τις εργατικές κατοικίες στον οικισμό Ανδραβίδα 1. Στις 23 Ιουνίου είχαμε κάνει την κλήρωση. Τα σπίτια είναι έξι, πάρα πολύ ωραία σπίτια. Οι δικαιούχοι ήρθαν όλοι τους δίνουμε τα κλειδιά, μπαίνουν μέσα, επιθεωρούν και παραλαμβάνουν ο καθένας το προσωρινό παραχωρητήριο. Στη συνέχεια όταν θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες θα πάρουν και το οριστικό παραχωρητήριο. Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε χαρούμενοι που στις ημέρες μας από την πλευρά του ΟΑΕΔ βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε τις κατοικίες».

Ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Λάμπης Δημόπουλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΟΑΕΔ την κα Μαρίνου, τον κ. Δημήτρουλα, τον κ. Γαστουνιώτη και την κα Θωμοπούλου για την άψογη συνεργασία που έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Αυτά τα σπίτια ήταν κλειστά από το 2008. Έχουν δοθεί τα πέντε από τα 12 και σήμερα δίνουμε τα έξι. Λείπει ένα που είναι σε εκκρεμότητα που ελπίζουμε λήξει γρήγορα. Να ευχηθούμε στους δικαιούχους καλή διαμονή και να έχουν υγεία με τις οικογένειές τους».

andravida-ergatikes-katoikies-oaed1

Τέλος η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Άννα ΓεωργοπούλουΚοντόγιωργα, επισήμανε πως «…βρεθήκαμε εδώ για να παραδώσουμε αυτά τα υπέροχα διαμερίσματα στους δικαιούχους. Από την πλευρά μου νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να γίνουν οι εργατικές κατοικίες στην Ανδραβίδα. Ξεκίνησαν το 1993 επί δημάρχου Διονυσίου Βατσή. Πέρασαν αρκετοί δήμαρχοι για να καταλήξουμε στις ενέργειες που έγιναν με τον τελευταίο Καποδιστριακό δήμαρχο τον Γιάννη Παπανδρέου, να ολοκληρωθούν κατασκευαστικά και μετά από μια σειρά καθυστερήσεων βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να υποδεχθούμε εδώ τους συμπολίτες μας και να τους ευχηθούμε μια καλή και ευλογημένη ζωή» κατέληξε.

andravida-ergatikes-katoikies-oaed2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος