FOLLOW US: facebook twitter

Μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση από τους heterronymous στο μαγευτικό σπήλαιο των λιμνών και το Πλανητέρο Καλαβρύτων

Ημερομηνία: 15-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μια νέα πεζοπορική εξόρμηση, αυτή τη φορά ημερήσια εκδρομή και πεζοπορία στο γραφικό Πλανητέρο Καλαβρύτων, διοργάνωσε την Κυριακή η  Ομάδα Τέχνης & Πολιτισμού ” heterronymous” Γαστούνης, με μεγάλη συμμετοχή και βεβαίως καλή διάθεση και ανυπομονησία να γνωρίσουν τα μυστικά και τις ομορφιές της περιοχής.

Η Ομάδα ξεκίνησε στις 8 το πρωί από τα γραφεία της στη Γαστούνη, με πρώτο σταθμό το μαγευτικό σπήλαιο Λιμνών. Το σπήλαιο είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης, εκτός  από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς του, έχει κάτι αποκλειστικά δικό του: τις αλλεπάλληλες 13 κλιμακωτές λίμνες (εκτείνονται σε τρεις ορόφους), που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

Μετά την ξενάγησή τους στο Σπήλαιο των Λιμνών, πήγαν στο χωριό Κάτω Λουσοί όπου και ξεκίνησαν την πεζοπορία τους διάρκεια περίπου 3 ωρών  μέσα στο πανέμορφο δάσος μέχρι το χωριό Πλανητέρο που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων σε ένα μοναδικό τοπίο που κυριαρχούν οι καρυδιές και πλατάνι. Τα ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό.

Η ομάδα μετά το Πανητέρο κατέληξε στην Κλειτορία για την αποθεραπεία … δηλαδή φαγητό και ξεκούραση και αργά το απόγευμα πήραν το δρόμο της επιστροφής, «γεμάτοι» από την ομορφιά της φύσης και το οξυγόνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος