FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Σάλλας: Στόχος η δημιουργία εμπιστοσύνης για έξοδο από την κρίση

Ημερομηνία: 09-11-2017 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

Μεγάλη συνεδριακή εκδήλωση από Επιμελητήριο Ηλείας και διαΝΕΟσις χθες το απόγευμα στην Ολυμπία με κεντρικό ομιλητή το Μιχάλη Σάλλα

Με τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Ηλείας καθώς και την αθρόα συμμετοχή τοπικών και περιφερειακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στο ΣΠΑΠ  Αρχαίας Ολυμπίας, η χθεσινή εκδήλωση «Ανάπτυξη ναι, αλλά πως» σε μια συνεργασία του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης «διαΝΕΟσις», με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της «LYKTOS Group» Μιχάλη Σάλλα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν παρεμβάσεις οι κ.κ.Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Διονύσιος Μπάστας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ.α.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος και ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις κ. Διονύσης Νικολάου, ο οποίος αναφερόμενος στον στόχο του συνεδρίου τόνισε: «Με τις έρευνές μας υποστηρίζουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειες της περιοχής παρέχοντας περισσότερη γνώση, τεκμηριωμένα ευρήματα και καλύτερες πρακτικές, όπως αυτές διαμορφώνονται στον διεθνή ορίζοντα κάτω από τις νέες εξελίξεις της επιστήμης και τεχνολογίας.  Σκοπεύουμε στην ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος εξέφρασε την χαρά του για την συνδιοργάνωση με το ίδρυμα ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ της εκδήλωσης και λόγω της παρουσίας του Ηλείου Διονύση Νικολάου, που όπως είπες συνέβαλε καταλυτικά στη διοργάνωση της ημερίδας. «Αναπτύσσονται πολλά και ενδιαφέροντα θέματα  για τον τόπο μας μέσα από το πλαίσιο λειτουργιών του ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ, γιατί όλα αυτά προέρχονται μέσα από συγκεκριμένες έρευνες και μελέτες.

Ευελπιστούμε ότι αυτά τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν μια καλή αφετηρία για να αναπτύξουμε τον δικό μας διάλογο πάνω στα θέματα της δικής μας κοινωνίας και επιχειρηματικότητας» είπε και σχολίασε πως ο βασικός λόγος που η πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση είναι, να αναπτύξει η Ηλεία κοινό βηματισμό, ώστε όλες μας οι δυνάμεις να συντείνουν σε κάποιους βασικούς στρατηγικούς στόχους που θα μα ς δώσουν θετικά αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.»

Η ομιλία του Μιχάλη Σάλλα

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της LYKTOSGroupκ. Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία ενός διατηρήσιμου και αξιόπιστου αναπτυξιακού περιβάλλοντος.  Ως τέτοια ανέφερε: Ένα σταθερό και αξιόπιστο φορολογικό πλαίσιο,τον εκσυγχρονισμότων θεσμών, τηνεπιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, τη μείωση του διοικητικού-γραφειοκρατικού κόστους, τον επαναπροσδιορισμό του αναπτυξιακού προτύπου κάνοντας στροφή προς την ποιότητα και εξωστρέφεια, την καινοτομία σε κάθε μορφή οικονομικής δραστηριότητας, τη μεγιστοποίηση αποδοτικότητας διαθέσιμων πόρων, τη συνάρτηση της επιχειρηματικής επιδότησης με τον κίνδυνο και την αποδοτικότητα, την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Επίσης, ο κ. Μιχάλης Σάλλας αναφέρθηκε στην ανάγκη για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας,τη θεσμοθέτηση και ειδική χωροθέτηση δραστηριοτήτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μονάδων περιβαλλοντικής χρηματοδότησης και πράσινης επιχειρηματικότητας, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για το επιχειρησιακό δυναμικό της χώρας με τον καθορισμό συγκεκριμένων ζωνών ανά περιφέρεια και την υποστήριξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την ανάπτυξη δικτύου διακίνησης εμπορευμάτων.

Ακόμα, ο κ. Σάλλας έδωσε έμφαση στις επενδύσεις μεγάλης κλίμακος με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (Ταμείο Γιούνκερ) στους τομείς των υποδομών, ιδιαίτερα στα ευρυζωνικά και ενεργειακά δίκτυα, μεταφορές, έρευνα, καινοτομία, ενέργεια και τανέα μέσα πιστοδοτήσεων επιχειρήσεων όπως τα εταιρικά ομόλογα, εφ’όσον επιλυθεί ο τρόπος ρευστοποίησής τους και τέλος τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και απελευθέρωσης επαγγελμάτων.

Καταλήγοντας ο κ. Μιχάλης Σάλλας τόνισε:  «Άμεσος στόχος ενός σχεδίου για έξοδο απο την κρίση θα πρέπει να είναι η δημιουργία εμπιστοσύνης σε ό,τι αφορά το μέλλον της χώρας και ασφαλώς της οικονομικής προοπτικής.Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, η συμπαράσταση και η στήριξη του πολιτικού κόσμου και της ίδιας της κοινωνίας».

Ακολούθησε η συνοπτική παρουσίαση επιλεγμένων ερευνών της διαΝΕΟσις με εθνικό και περιφερειακό ενδιαφέρον, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου κ. Λίζας Δουκακάρου:

Ο κ. Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε Ένα νέο παραγωγκό μοντέλο για την Ελλάδα, ο κ. Θάνος Πάλλης, Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασε τη Στρατηγική Ανάπτυξης των λιμένων στην Ελλάδα με έμφαση στην προοπτική ανάπτυξης της κρουαζιέρας και ιδιαίτερα του homeporting.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τριάντης, Επίκ. Καθηγητής ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 με έμφαση στους φορείς διαχείρισης. Ο κ. Δημήτρης Οικονόμου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελληνική Οικονομία, σε 50 χρόνια από σήμερα και ιδιαίτερα στον τουρισμό, τη γεωργική παραγωγή και τα αρχαία μνημεία με ιδιαίτερη έμφαση στη περιοχή μας. Στην έρευνα αυτή ο Επικούρειος Απόλλωνας αναφέρεται ως μνημείο εν κινδύνω.

Το τρίτο τμήμα της εκδήλωσης κάλυψε ο Αγροτικός Τομέας όπου παρουσιάσθηκαν τρία επιτυχημένα σχήματα συνεργατικότητας υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου και πρώην Υπουργού κ. Πέτρου Ευθυμίου: Ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πήγασος «7 grapes»και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ομάδας Παραγωγών Κάμπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ