FOLLOW US: facebook twitter

Μια χρονιά γεμάτη δράσεις!

Ημερομηνία: 01-02-2017 | Συντάκτης:

proskopoi-pita2

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου έκοψε την πίτα του

Δεκάδες αναμνήσεις από μια χρονιά γεμάτη δράσεις αναδείχτηκαν στην κοπή της πίτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Πύργου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα.

proskopoi-pita1

Δεκάδες γονείς, επίσημοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων Πρόσκοποι και Λυκόπουλα κατέκλεισαν την αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας. Ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας αιδ. π. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Δημ. Μεσσαλάς, οι Αντιδήμαρχοι Πύργου Αντρ. Αγγελακοπούλου και Β. Σεϊντής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Δασιός, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο και πρώην Βουλευτής Τ. Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Νικολούτσος και ο Αντιπρόεδρος Ν. Παναγιωτακόπουλος, η εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ κ. Ν. Μπούζα, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Τ. Καλαμπόκα, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας Κ. Τριανταφυλλόπουλος και οι Υπαρχηγοί Αν. Γιατράς και Στ. Κυριακόπουλος, ο πρώην Έφορος Περιοχής Προσκόπων Πελοποννήσου Δημ. Σαργέντης, ο πρώην Τοπικός Έφορος Πύργου Άγγ. Παναγιωτακόπουλος κ.α.

proskopoi-pita5

Η βραδιά ξεκίνησε με Προσευχή και χαιρετισμό από τον π. Ιωάννη Διαμαντόπουλο ο οποίος απεύθυνε παραινέσεις και συμβουλές προς τα παιδιά για μια καλύτερη και αποδοτικότερη χρονιά. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, κ. Δημήτρης Μεσσαλάς αναφέρθηκε στις αρχές που εμφυτεύονται στα παιδιά από τον Προσκοπισμό. Στο ίδιο πνεύμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος πρόσθεσε και την προσωπική του εμπειρία από την προσκοπική του ζωή στο παρελθόν.

proskopoi-pita4

Περιληπτική αναφορά στις εκατοντάδες δράσεις που πραγματοποίησαν τα τμήματα του συστήματος έκανε ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Παν. Καρακίτσος. Κατασκηνώσεις, πολυήμερες και ημερήσιες εκδρομές, δράσεις περιβάλλοντος πόλης, συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις, δράσεις προσφοράς στο συνάνθρωπο όπως η συλλογή τροφίμων, επισκέψεις στο άσυλο ανιάτων, συλλογή χιλιάδων καπακιών και διάθεσή τους προς όφελος ατόμων με αναπηρία κ.α, αλλά και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος όπως η ενεργός συμμετοχή στην ανακύκλωση και δράσεις προώθησής της, ανακύκλωση κινητών, δεντροφυτεύσεις κ.α. Η ποικιλία και η ποιότητα των δράσεων συνετέλεσαν στη βελτίωση του Προσκοπικού προγράμματος γεγονός που οδήγησε για μια ακόμα χρονιά και στην αριθμητική αύξηση των μελών του Συστήματος.

Τέλος,  τα ίδια τα παιδιά μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο παρουσίασαν αναλυτικότερα τις κυριότερες δράσεις της χρονιάς, ενώ παράλληλα προβάλλονταν και φωτογραφίες από αυτές, αποσπώντας το χειροκρότημα των παραβρισκόμενων. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδια από τα παιδιά.

proskopoi-pita3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος