FOLLOW US: facebook twitter

Μια βραδιά για την Εύη…: Ταξίδι αναμνήσεων στην Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 13-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Αφιερωμένη στην αείμνηστη πρόεδρο της Παπαχριστοπούλειου Αμαλιάδας η γιορτή για την λήξη των εργαστηρίων του 4ου κύκλου

Τον πλούτο των συναισθημάτων τους αλλά και τις όμορφες αναμνήσεις που είχαν από την δική τους «Εύη», την ακάματη εργάτρια του Πολιτισμού και των Γραμμάτων της Αμαλιάδας, την Εύη Πάλλα που έφυγε πριν από 40 περίπου μέρες από την ζωή, αλλά άφησε πίσω της ένα τεράστιο έργο στην Παπαχριστοπούλειο, μοιράστηκαν μεταξύ τους όλοι οι φίλοι και συνοδοιπόροι της στην Βιβλιοθήκη το απόγευμα της Κυριακής.

Μια τρυφερή και νοσταλγική  βραδιά  αφιερωμένη  στην πρώην πρόεδρο της Παπαχριστοπούλειου, όπου όλοι είχαν να πουν μόνο όμορφα και ζεστά λόγια για εκείνη. Μπορεί η γιορτή – γιατί η λέξη μνημόσυνο μάλλον δεν ταίριαζε στην εκδήλωση- να είχε και απολογιστικό χαρακτήρα για την λήξη των εργαστηρίων του 4ου κύκλου των εργαστηρίων της Βιβλιοθήκης, ωστόσο η μορφή της Εύης Πάλλα και η πολύχρονη δράση της, ήταν εκείνη που κυριάρχησε.  Η αίθουσα του αναγνωστηρίου ήταν  κατάμεστη και η συγκίνηση όλων εμφανής.

Στην άνιση μάχη που έδωσε για την ζωή της τα δυο τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε η νέα πρόεδρος της Παπαχριστοπούλειου, η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη, τις δύο γυναίκες τις έδενε μια τρυφερή φιλία και όπως τόνισε η κ Σκάβδη παρά τον δύσκολο αγώνα που έδινε ποτέ δεν εγκατέλειψε τις δραστηριότητές της και τη Βιβλιοθήκη και αγωνίστηκε παλικαρίσια ως το τέλος.

Στην συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο από το πολυσχιδές έργο της Εύης Πάλλα από το 1999 μέχρι και το τέλος της ζωής της και ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους. Από τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τους εκπαιδευτές των εργαστηρίων του Σωματείου της Παπαχριστοπούλειου και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της Αμαλιάδας.

Και όλοι μαζί, έτσι σιωπηρά, έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για όλα όσα πιστεύουν, για τα Γράμματα και τον Πολιτισμό στην Αμαλιάδα, για να κάνουν την ζωή τους και την ζωή των κατοίκων της περιοχής πιο ποιοτική και ενδιαφέρουσα.

Η βραδιά έκλεισε με τον απολογισμό δράσεων της φετινής χρονιά για το «Σχολαρχείο» και τα εργαστήρια που όπως τόνισαν είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή και αυτό τους δίνει δύναμη για την συνέχεια. Φίλοι και εθελοντές της Παπαχριστοπούλειου, είχαν ετοιμάσει και έναν μικρό μπουφέ  και κεράστηκαν όλοι, φεύγοντας με μια γλυκιά γεύση…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος