FOLLOW US: facebook twitter

Μην σπρώχνεστε βρε παιδιά

Ημερομηνία: 09-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κάποτε για να μπεις στην πολιτική, έπρεπε να αποδείξεις την παρουσία σου στα τοπικά πράγματα. Πρώτα την παρουσία σου, και μετά όλα τα υπόλοιπα. Συνήθως αυτό γινόταν μέσα από την εργασία σου, καθότι ως γνωστόν όλα είναι πολιτική και φυσικά ο τρόπος που δουλεύει και αντιμετωπίζει τους γύρω του ο καθένας, φανερώνει πάρα πολλά για τον χαρακτήρα και τα προσόντα του. Από εκεί και πέρα, λογικά θα πρέπει να αποδείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τις συλλογικές διαδικασίες και τα κοινά, προτού φανερώσεις την φιλοδοξία να ηγηθείς του τόπου σου ή να τον εκπροσωπήσεις στο κοινοβούλιο.

Γιατί ας μην λησμονούμε ότι στη Βουλή μπαίνει κανείς ως αντιπρόσωπος ενός «λαού» που κατοικοεδρεύει σε μία γεωγραφικά οριοθετημένη περιοχή. Εκτός αν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο επικρατείας ενός κόμματος, οπότε απαλλάσσεται από το βάσανο των τοπικών ζητημάτων. Ωστόσο, αν κρίνουμε από την συμπεριφορά ορισμένων πολιτευτών τα τελευταία χρόνια, μάλλον η εποχή αυτή έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Κι αυτό διότι οι τελευταίοι συστήνουν νέα ήθη και έθιμα στον πολιτικό βίο, ξεκινώντας ανάποδα, τουτέστιν από τα τραπεζώματα και τις «κουμπαριές». Και να τα τσίπουρα, και να τα κρασιά, και να οι μεζέδες, και να πεθάνει ο χάρος γιατί μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε…

Αμ το άλλο, που να το πας; Στο γαλάζιο στρατόπεδο, λέει, αρχίσανε ήδη (!) τα συντροφικά μαχαιρώματα για το χρίσμα. Κάποτε ψάχνανε τέταρτο για να παίξουνε χαρτιά. Τώρα όμως σφάζονται στην ποδιά του Κυριάκου γιατί, βλέπεις, εκτός των άλλων είναι και σίγουροι ότι το κόμμα θα σαρώσει στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Ειδικά για την Ηλεία δεν το βλέπω, αλλά ας πούμε για χάρη του επιχειρήματος ότι ισχύει.

Είναι σοβαρή εικόνα αυτή, με πρώην βουλευτή να βγαίνει δημόσια και να καρφώνει –και με το δίκιο της δηλαδή αν έχει δίκιο – σύντροφο συναγωνιστή, ο οποίος κατά τα λεγόμενά της ισχυρίζεται ότι εκείνος θα κατέβει στην Ηλεία και ότι η ίδια έχει θέσει ως στόχο την ευρωβουλή; Βρε παιδιά, βρε παιδιά, μην σπρώχνεστε. Όλοι θα πάρετε. Τώρα το τι θα πάρετε είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Πάντως προσέξτε με τα τραπεζώματα γιατί είναι νωρίς ακόμη και μπορεί να μην αντέξετε μέχρι το βράδυ των εκλογών. Χώρια που απ’ ότι ακούω, τα κλιμάκια της εφορίας δεν έχουν αφήσει χωριό για χωριό, ταβέρνα για ταβέρνα που να μην την έχουν επισκεφθεί. Γι’ αυτό, το νου σας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος