FOLLOW US: facebook twitter

Με 16 υπηρεσίες η ΕΛ.ΑΣ. στην Ηλεία

Ημερομηνία: 22-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

astynomia

Καταργούνται τα Α.Τ. Ανδραβίδας και Πελοπίου – Αστυνομικοί σταθμοί σε Βάρδα – Βαρθολομιό

Ανακοινώθηκε χθες επίσημα το σχέδιο για την αναδιάταξη – αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Ηλεία. Από τις 22 υπηρεσίες που υπάρχουν στο νομό, είτε μέσω συγχωνεύσεων (όπως αυτή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου που θα ενσωματωθεί στην ανωτέρα έως τώρα υπηρεσία), είτε μέσω καταργήσεων (Α.Τ. Πελοπίου και Ανδραβίδας) θα απομείνουν 16. Κρατήθηκαν Βάρδα και Βαρθολομιό ως Αστυνομικοί Σταθμοί.

Το νέο σχέδιο έχει ως εξής:

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, Αστυνομικό Τμήμα Πύργου και Τμήμα Τροχαίας Πύργου, με έδρα τον Πύργο, Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας με έδρα την Αρχ. Ολυμπία, Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως με έδρα την Ζαχάρω, Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδος, Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδος και Τμήμα Τροχαίας Ήλιδος με έδρα την Αμαλιάδα, Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού με έδρα την Γαστούνη, Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας – Κυλλήνης με έδρα τα Λεχαινά, Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων με έδρα την Κρέστενα, Αστυνομικό Τμήμα Ανδρίτσαινας με έδρα την Ανδρίτσαινα.

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας θα λειτουργούν επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Λαμπείας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας. Ο Αστυνομικός Σταθμός Βάρδας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Βουπρασίας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο Αστυνομικός Σταθμός Βαρθολομιού, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Βαρθολομιού του δήμου Πηνειού και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού.

Η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ηλεία υπό αυτή τη μορφή θα εξοικονομήσει 40 αστυνομικούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος