FOLLOW US: facebook twitter

Με 128 κενά ξεκινά η σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας

Ημερομηνία: 27-08-2016 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

2lykeio2

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών από τη νέα εγκύκλιο που θέτει ασφυκτικά πλαίσια στις υπηρεσιακές μεταβολές

Με 128 λειτουργικά κενά και 46 υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ηλείας, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, που σημαίνει ότι και φέτος, εάν δεν προσληφθούν εγκαίρως αναπληρωτές, δε μπορούμε να μιλάμε για ομαλή έναρξη των σχολείων.

Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία θέτει ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τον καθορισμό των λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνει η αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ηλείας κ. Αλεξία Λιάγκουρα, τους ζητούν να συνεδριάσουν μέχρι την Τρίτη 30 Αυγούστου προκειμένου να τοποθετήσουν όλους τους εκπαιδευτικούς, χωρίς όμως να ξέρουν τα  πραγματικά κενά στα σχολεία. Και εξηγεί: «Πως θα ξέρουμε τα πραγματικά κενά, τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές σε α’ τάξη Γυμνασίου και α’ τάξη Λυκείου. Δε γνωρίζουμε ακριβώς τις ομάδες προσανατολισμού, δεν έχουν τελειώσει οι διαδικασίες των ανεξεταστέων, δεν είναι ξεκάθαρες οι προτιμήσεις των μαθητών και τα στοιχεία για τα ΕΠΑΛ είναι ελλιπέστατα. Επίσης, δεν έχουν συνεδριάσει οι σύλλογοι που αναθέτουν τις ώρες Α και Β ανάθεσης ώστε να στείλουν στη συνέχεια κενά και πλεονάσματα. Δε ξέρουμε ακόμα τις άδειες που θα εμφανιστούν 1η Σεπτέμβρη λόγω κύησης, ασθενειών κ.α. ενώ εκκρεμεί ο β’ γύρος αποσπάσεων και ενστάσεων επί των αποσπάσεων του α’ γύρου».

Παράλληλα η κ. Λιάγκουρα επισημαίνει, πως η εγκύκλιος αναφέρει ότι αν τα ΠΥΣΔΕ δεν μπορούν να συνεδριάσουν, θα τοποθετήσει ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης που σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του μπορεί με το άρθρου 18 της αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1/2002 να « Μπορούν να αποσπούν εκπαιδευτικούς σε άλλη σχολική μονάδα για χρονικό διάστημα δύο μηνών, για να καλύπτουν επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες, και εισηγούνται στο οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο την παράταση των αποσπάσεων αυτών μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους». «Μιλάμε δηλαδή» τονίζει η αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ηλείας «για τοποθετήσεις στα τυφλά που θα επιφέρουν σωρεία ενστάσεων και σίγουρη αναστάτωση στην ομαλή έναρξη των σχολείων».

Κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ- ΠΥΣΠΕ

Επιπλέον, η εγκύκλιος προβλέπει κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη. «Δε θα ήθελα να σχολιάσω το ύφος και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί η εγκύκλιος. Αυτό που μας ζητά είναι, την 1η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία, να ξέρουμε ποιοι ξενόγλωσσοι θα έχουν πάρει τη β ανάθεση της ιστορίας για να περισσέψουν ώστε να διατεθούν στην Α/μια ή για να συμπληρώσουν σε αυτή!!! Να ξέρουμε τις προτιμήσεις των μαθητών που επηρεάζουν τα τμήματα επιλογής και τις ερευνητικές εργασίες που έχουν απομείνει στο λύκειο για να σταλθούν οι καλλιτεχνικών ή για να ζητήσουμε;;; Να ξέρουμε ότι οι καθηγητές Πληροφορικής μιας και περισσεύουν, ας πάνε τώρα και στην Α/μια γιατί μετά έχει και ΔΙΕΚ και μετά τι άραγε; Μετάταξη ή τι άλλο; Και προς το τέλος η εγκύκλιος αναφέρει, ότι: «Ύστερα από τη διενέργεια των ανωτέρω κοινών συνεδριάσεων, και εφόσον έχει προκύψει πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό πραγματοποιείται την Παρασκευή 2/9 η διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις..».

«Εννοείται ότι δεν είμαστε αρνητικοί να ξεκινήσουν τα σχολεία την 1η Σεπτέμβρη με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό στη θέση του, για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει το Υπουργείο να τηρεί το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών που ορίζει ότι πρέπει να έχουν γίνει μέχρι το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Θα πρέπει να βγαίνουν εγκαίρως οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έτσι ώστε να μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια τα λειτουργικά κενά» κατέληξε η κ. Λιάγκουρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ