FOLLOW US: facebook twitter

Με ψυχή κατά της ΑΕΚ σήμερα

Ημερομηνία: 18-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Ανοιχτό γήπεδο

Τελική ευθεία ο Κόροιβος και σήμερα στην Ήλιδα παίζει με ανώτερη ομάδα. Παίζει δηλαδή ο Δαβίδ με το Γολιάθ. Η ΑΕΚ βέβαια του κόουτς Μανωλόπουλου δεν είναι ούτε Ολυμπιακός ούτε Παναθηναϊκός. Είναι ένα σκαλί πιο κάτω. Νίκησε στον πρώτο γύρο  στο ΟΑΚΑ (89-75). Άρα και τώρα στο β΄ γύρο είναι φαβορί. Οπότε οι «Μπλε» μπορούν να παίζουν χωρίς άγχος και ό,τι βγει. Με το σώμα και την ψυχή και με τη βοήθεια του κόσμου στην Ήλιδα (κατάμεστη και σήμερα), αλλά με το νου στη Λευκάδα όπου θα αγωνίζεται την ίδια ώρα ο Απόλλων Πάτρας (δύσκολα θα «καθαρίσει»).

-Πρέπει όμως να παίξουν καλά οι «Μπλε». Να έχουν τρίποντο. Να κάνουν μια γενική δοκιμή με ανώτερη ομάδα πριν την τελική ευθεία. Να παίξουν πλήρεις, όχι όπως προχτές στο Λαύριο που ψάχναμε να βρούμε το Σέρβο!

-Σφυρίζουν οι Μάνος, Τζαφλέρης, Μπίκας, οι οποίοι πρέπει να σφυρίξουν σωστά. 

Με ηρεμία και δύναμη στην Τρίπολη

Από τις 17 Νοεμβρίου έχει να νικήσει ο Παναρκαδικός που προπονεί ο πατριώτης μας, Γιώργος Αντωνόπουλος και έφτασε η ώρα να αναμετρηθεί με τον ΠΑΟ Βάρδας. Οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά από παλιά. Φέτος στον α΄ γύρο η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου είχε επικρατήσει 1-0. Το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα, ώστε να χτίσει μια διαφορά από τους κοντινούς αντιπάλους του στον όμιλο. Υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα της Βουπρασίας καθώς ο Περικλής Πολίτης πάσχει από «κίτρινο πυρετό», ο Πατάπης στρατεύτηκε και οι Σιδέρης, Αγουρίδης έχουν τραυματισμούς.

-Δυνατό και σημαντικό ματς που η ΚΕΔ αξιολόγησε ορίζοντας ρέφερι το Σταθόπουλο (Δυτικής Αττικής) τρία χρόνια στη Β΄ Εθνική.

Πάση θυσία νίκη ο Αστέρας

Συσπείρωση υπάρχει στον Αστέρα, ώστε η ομάδα στο αυριανό παιχνίδι με τη Δόξα Μεγαλόπολης να πάρει το παιχνίδι και να τελειώσει την υπόθεση παραμονή. Η ομάδα του Λάζαρου Σέμου είναι ανώτερη πλέον και θα πάρει τη νίκη και τη ρεβάνς του 2-0 στον α΄ γύρο. Θα φτάσει νικώντας τους 29 βαθμούς και θα αφήσει τη Δόξα στους 21.

-Με την ομάδα της Αρκαδίας αγωνίζονται οι πατριώτες μας Θανάσης και Κώστας Ασημακόπουλος από το Βούναργο.

-Ρέφερι της συνάντησης ο Αγρανιώτης Λακωνίας, αξιολογημένος δεύτερη χρονιά στη Γ΄ Εθνική.

 Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Κυριακάτικα είναι τα εννέα παιχνίδια της Α΄ τοπικής. Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον στην τετράδα, καθώς οι ομάδες πάνε να πάρουν την καλύτερη δυνατή θέση, ώστε από θέση ισχύος να κοντράρουν τον Πανηλειακό που διατηρεί τη διαφορά των 13 βαθμών και του μένει μόνο ο αγώνας στα Κρέστενα με τον Α.Ο. Ξενοφών, με τον οποίο άλλωστε θα παίξει και στον τελικό Κυπέλλου.

-Υπάρχουν παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον (Αλφειός, Χάβαρι, Καβάσιλα-Θύελλα, ΑΠΟΚ-Αμπελόκαμπος, Βαρθολομιό-Δόξα), όπου κυριαρχεί ο άσος. Δυσεύρετο το διπλό. Το έχουμε ικανό να έρχεται σε τρεις το πολύ αγώνες.

-Σαρακοστή διανύουμε και κουβεντιάστηκε πολύ ένας άσος. Προχτές. Προσωπικά δεν πολυπιστεύω στις φήμες…

 Οι Μικτές που θαυμάζονται

Επειδή ασχολούμαστε πολύ με τις μικτές ομάδες, να σημειώσουμε χωρίς σχόλια ότι  Αχαΐα και Μεσσηνία κώλωσαν στα ημιτελικά. Οι Παίδες της Μεσσηνίας έχασαν στα πέναλτι (0-3) από τους Παίδες της Μακεδονίας, ενώ οι Νέοι της Αχαΐας ατύχησαν με τις Σέρρες (1-3). Θα παίξουν τώρα στο μικρό τελικό με την Άρτα, ενώ οι Παίδες της Μεσσηνίας θα παίξουν με την Εύβοια.

-Στα τελικά οι δύο Μικτές της ΕΠΣ Ηρακλείου (εδώ μιλάει ο Τζώρτζογλου) θα παίξουν με Μακεδονία, Σέρρες!

Χαλαρή η πρωτολογία

Ούτε δέκα λεπτά δεν αφιέρωσε στην πρωτολογία του ο πρόεδρος Άρης. Είπε αυτά που έλεγε από 2014 και μετά. Τα ίδια και τα ίδια. Ευχαριστίες στους εκπροσώπους που ήρθαν στον «Οδυσσέα». Μετά μίλησε για τους χορηγούς κι όταν ο Γιαννακόπουλος (Σαλμώνη) τον ρώτησε, αν από τα χρήματα των χορηγών, θα πάρουν κάτι τα σωματεία, αγρίεψε. Μίλησε για τους παλαιούς που δεν είχαν πνεύμα οικονομίας και δεν άφησαν τίποτε, ώστε αυτός να πληρώνει τα χρέη τους! Ακατανόητα πράγματα.

-Μίλησε λίγο και για την (τραγική) αποτυχία των Μικτών κάθε χρόνο. Αναφέρθηκε σε δικά μας καυστικά δημοσιεύματα και είπε ότι λόγω στενότητας δεν παίρνει δεύτερο προπονητή.

-Ακολούθησε η γνωστή τακτική του για τη διαιτησία. Τη θεωρεί δικό του κομμάτι.. Μίλησε για ανανέωση, για καλούς διαιτητές που έβγαλε από το 2009 και δώθε. «Διώξαμε, είπε, τους κοιλαράδες!».

-Και πήρε απάντηση από τον υπογράφοντα. Αυτά όμως τα διαβάσατε στη χθεσινή στήλη «Χωρίς σφυρίχτρα».

Η σιωπή των… αμνών

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ από τα 80 σωματεία βρέθηκαν 58 αντιπρόσωποι. Απ’ αυτούς μίλησαν μόνον τέσσερις! Είναι δυνατό αυτό; Κανένας δεν είδε προβλήματα στο τοπικό ποδόσφαιρο; Γι’ αυτό γράψαμε για «κοπάδι» και παρεξηγήθηκε ένας φίλος αντιπρόσωπος. Αν γράφαμε για «αγέλη» θα ήταν καλύτερα; Είμαστε άξιοι της τύχης μας, αλλά δεν έχουμε τελειώσει…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος