FOLLOW US: facebook twitter

Με τη δύναμη της φύσης: Οι τροφές που ρίχνουν την πίεση

Ημερομηνία: 11-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η υπέρταση ή υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι μία χρόνια πάθηση κατά την οποία η πίεση στις αρτηρίες είναι αυξημένη. Αυτή η αύξηση της πίεσης κάνει την καρδιά να εργάζεται πιο εντατικά από το φυσιολογικό για να κυκλοφορεί το αίμα μέσω των αιμοφόρων αγγείων.

Η διατροφή ωστόσο, έχει πραγματική επίδραση στην υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία των αγγείων. Όταν τρώτε υγιεινά θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να παραμείνει σε καλή κατάσταση μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μελλοντικών προβλημάτων υγείας.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα υπέρτασης σίγουρα θα ξέρετε ότι πρέπει να αποφεύγετε το αλάτι. Ποιες είναι όμως οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε αποτελεσματικά την πίεσή σας;

Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει μια ουσία, την αλισίνη, που του δίνει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά, η οποία βοηθά στην πτώση της πίεσης. Θεωρείται ότι η ουσία αυτή δρα στο ενδοθήλιο του αγγείου, εξομαλύνοντας τη λειτουργία του. Bέβαια, χρειάζεται να καταναλώνει κανείς τουλάχιστον 6 με 8 σκελίδες σκόρδου καθημερινά, ώστε να υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν πολύ λίγο αλάτι και αρκετό κάλιο, το οποίο βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ορισμένα από τα φάρμακα για την υπέρταση, αυξάνουν τις απαιτήσεις μας σε κάλιο. Και πάντα υπάρχει η περίπτωση να μην λαμβάναμε αρκετό από πριν.

Ασπράδι αυγού

Το ασπράδι του αυγού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες που μας χορταίνουν, ενώ παράλληλα μας παρέχουν ένα πολύτιμο πεπτίδιο που μειώνει την πίεση. Και μια ομελέτα από ασπράδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι μία από τις καλύτερες πηγές σιδήρου. Επίσης, περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α και C. Παρ΄λληλα έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πίεσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος