FOLLOW US: facebook twitter

Με τη δύναμη της φύσης: Οι τροφές που ρίχνουν την πίεση ΙΙ

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η υπέρταση ή υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι μία χρόνια πάθηση κατά την οποία η πίεση στις αρτηρίες είναι αυξημένη. Αυτή η αύξηση της πίεσης κάνει την καρδιά να εργάζεται πιο εντατικά από το φυσιολογικό για να κυκλοφορεί το αίμα μέσω των αιμοφόρων αγγείων.

Η διατροφή ωστόσο, έχει πραγματική επίδραση στην υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία των αγγείων. Όταν τρώτε υγιεινά θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να παραμείνει σε καλή κατάσταση μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μελλοντικών προβλημάτων υγείας.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα υπέρτασης σίγουρα θα ξέρετε ότι πρέπει να αποφεύγετε το αλάτι. Ποιες είναι όμως οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε αποτελεσματικά την πίεσή σας;

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος περιέχει τα πολύτιμα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 (που βρίσκουμε και στα ψάρια) και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πίεσης. Συνδυάστε το με γιαούρτι, ή μέσα σε βρώμη, αλλά μπορείτε να το προσθέσετε και σε μια σαλάτα.

Σταφίδες

Είναι το ιδανικό σνακ για τον αποτελεσματικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, καθώς έχει αποδειχθεί πως μειώνει τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική πίεση.

Μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο είναι ένα βότανο που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Ενδείκνυται για τους υπερτασικούς που τείνουν να ανεβάζουν πίεση κυρίως όταν στρεσάρονται. Το μελισσόχορτο δρα τονωτικά στην καρδιά και στο κυκλοφορικό, προκαλώντας διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος