FOLLOW US: facebook twitter

Με ταχύτητες «φωτός» η πρόσβαση στο ίντερνετ!

Ημερομηνία: 17-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

liatsis-siskepsi-ote

Νέο έργο από το Δήμο Πύργου σε συνεργασία με τον ΟΤΕ

Στην εποχή της τεχνολογίας και του ιντερνέτ, ο δήμος Πύργου, πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά, υλοποιώντας σε συνεργασία με τον ΟΤΕ ένα σημαντικό έργο, αντικατάστασης των παλιών δικτύων χαλκού με νέα οπτικών ινών, που θα προσφέρουν σε πολίτες και επιχειρήσεις, υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο έως 100 mpps!

Τη συνεργασία αυτή, ανακοίνωσαν χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής και ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ Μιχάλης Δικαιάκος παρουσία  των αντιδημάρχων και των διευθυντών των υπηρεσιών του Δήμου.

liatsis-siskepsi2-ote

«Πριν από δέκα και παραπάνω χρόνια, ήταν που δέχτηκα την εισήγηση του καλού συνεργάτη Γιάννη Μιχαλακόπουλου, με την οποία με προέτρεπε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα τοποθέτησης οπτικών ινών στον Πύργο. Καλά- καλά τότε δεν ξέραμε ποια θα είναι η πρακτική εφαρμογή του ωστόσο συμφωνήσαμε και σκάψαμε όλο τον Πύργο, βάζοντας οπτικές ίνες που γνωρίζαμε ότι θα αποδώσει καρπούς μετά τη θητεία μας» τόνισε ο κ. Λιατσής και ερχόμενος στο σήμερα, εκτίμησε ότι ορθά έπραξαν τότε καθώς έβαλαν στην πρωτοπορία των δήμο όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου στις επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες. «Από τις οπτικές ίνες εκείνες, εξυπηρετείται το Δημαρχείο, το Νοσοκομείο και άλλα σημεία. Σήμερα όμως σας παρουσιάζουμε μια νέα συνεργασία με τον ΟΤΕ κατόπιν απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών που μας βάζει σε μια καινούργια λογική εξυπηρέτησης των πολιτών του Δήμου Πύργου. Τα άμεσα οφέλη που προκύπτουν για τον Δήμο μας, είναι ότι μέσα από ένα πλέγμα νέων «καφαο», που θα αντικαταστήσουν τα παλιά που είναι αυτά τα κουτιά που βλέπουμε ότι εξυπηρετούν αυτές τις διαδικασίες της τεχνολογίας που είχε ο ΟΤΕ μέχρι σήμερα, θα προσφέρονται υψηλές ταχύτητες ιντερνέτ. Άρα συνοψίζοντας θα ευχαριστήσω και τον ΟΤΕ, αλλά και τον κ. Δικαιάκο  γιατί μπαίνουμε στην πρωτοπορία της διαδικασίας. Μετά από την συζήτηση που κάναμε με τους διευθυντές και τους αντιδημάρχους είδα ότι υπάρχει πρόθεση πάρα πολύ γρήγορα να εξυπηρετήσουμε τις διαδικασίες που θα υποδειχτούν με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το ερχόμενο καλοκαίρι».

Παράλληλα, ο κ. Λιατσής απευθυνόμενος στον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ, τόνισε ότι ο Οργανισμός ήταν πάντα στην πρωτοπορία για την πόλη στις επικοινωνίες και σε εθνικό επίπεδο και η δημοτική αρχή, δεν έχει παρά να υπερθεματίζει υπέρ των θετικών που προκύπτουν για τον Πύργο.

Πολλά τα οφέλη

Ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Δικαιάκος αναφέρθηκε στο έργο τονίζοντας ότι αφορά την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων χαλκού του Πύργου με νέα οπτικών ινών. «Θα τοποθετηθούν υπερσύχρονες καμπίνες στις θέσεις των καφαο.  Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις του δήμου του Πύργου να έχουν πρόσβαση σε πολύ υψηλές ταχύτητες έως 100 mpps. Τα οφέλη που έχουμε από αυτό είναι πολλά και στην επιχειρηματικότητα και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος